fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: amanuenssi Outi Dekker

13.1.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Outi dekkerOuti Dekker työskentelee Oulu taidemuseossa amanuenssina, pääasiassa kokoelmayksikössä. Hän hoitaa muun muassa asioita, jotka liittyvät Oulun kaupungin yksiköissä, kuten kouluissa, päiväkodeissa ja virastoissa, oleviin ja Oulun taidemuseon hallinnoimiin kuvataideteoksiin. Hän myös tekee yleisötyötä, kuten opastuksia ja organisoi Luupin senioriklubin toimintaa parin kollegan kanssa. Hän on ollut Oulun kaupungin palveluksessa vuodesta 1990. Eläkevuodet häämöttävät parin vuoden päässä.

Miltä elämäsi näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

“Elämä tuntuu rauhalliselta. Se on ikään kuin odottavassa välitilassa. Hieman harmittaa, ettei kuntosalille ja avantouintiin pääse entiseen malliin. Onneksi lähipiiri sekä kotona että töissä on pysynyt terveenä ja se on tärkeintä.  Taidemuseo on kiinni ja hiljainen. Kuitenkin kulisseissa tehdään töitä koko ajan, jotkut etänä ja jotkut paikanpäällä. Tilanne on mahdollistanut keskittymisen tehtäviin, joihin muuten on vaikea järjestää aikaa. Oulun kaupungin alkuvuodesta käyttöönottama Teams-sovellus on pelastanut paljon työmaalla.”

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt?

“Juuri nyt työpaikkani ikkunasta avautuu kaunis, luminen maisema Ainolan puistoon. Taivas on kirkastunut lumisateen jäljiltä ja pakkanen alkaa kiristyä. Kohta laskeutuu iltapäivän sininen hämäryys. Ihanaa, että Oulun korkeudella saamme vielä kokea kunnollisen talven ja vuodenaikojen vaihtelun!”

Outi Dekker, Oulu hakee kulttuuripääkaupungiksi, miksi juuri meidän alueemme on paras kulttuuripääkaupungiksi?

“Euroopan reunalta voimme näyttää muille ja itsellemme, että täällä eletään ja toimitaan vireästi. Täällä luovat persoonat ja yhteinen tahtotila saavat aikaan hienoja, uniikkeja taide-elämyksiä ja kulttuurikokemuksia. Kulttuuripääkaupunkivuosi ei pysähdy ainoastaan Ouluun ja vuoteen 2026, vaan valtaa koko Pohjois-Suomen ja on satsaus myös alueen tulevaisuuteen.”

Millaiset tsempit lähettäisit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki.

“Eläköön kulttuuripääkaupunki Oulu, olet arvonimesi ansainnut! Tästä kohti uusia kulttuuriseikkailuja koko pohjoinen Suomi!”

 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter