fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Johannes Gustavsson

19.11.2020 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

 

Johannes Gustavsson on Oulu Sinfonian ylikapellimestari. Hänen ylikapellimestarikautensa alkoi syksyllä 2013, mutta jo syksyllä hän toimi orkesterin taiteellisena partnerina. Johannes asuu Arvikassa Ruotsissa, mutta käy Oulussa useita kertoja konserttivuoden mittaan.

 

Johannes, miltä elämä näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

“Tällä hetkellä elämäni on melko erilaista kuin normaalisti. Vuosi on sisältänyt paljon ohjelmistojen uudelleensuunnittelua ja aikataulutusta – varmasti kolme kertaa sen, mitä normaalisti. Kevään äkkipysähdys toi toisaalta mahdollisuuden viettää aikaa kotona. Pieni rauhoittuminen teki siinä mielessä hyvää. Olen kuitenkin iloinen siitä, että pääsin nyt tulemaan Suomeen, pystymme jälleen soittamaan konsertteja ja ihmiset tulevat kuuntelemaan niitä. Tilanteesta ja turvaväleistä huolimatta ihmiset tarvitsevat kulttuurielämyksiä.”

 

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt? 

“Minusta on hienoa, että näinä aikoina kulttuuria yleisellä tasolla tuetaan, jotta sen taso säilyy ja kehittyy. Vahva paikallis- ja aluekulttuuri ovat tärkeitä asioita, ja niitä Oulusta löytyy.”

 

Oulu hakee kulttuuripääkaupungiksi, miksi juuri meidän alueemme on paras kulttuuripääkaupungiksi?

“Oululla on hyvin omanlaisensa kulttuuri ja kulttuuri-ilmasto. Myös ympäröivät lähialueet tuovat oman lisänsä metsien, meren ja oman aluekulttuurinsa muodossa. On tärkeää korostaa ja vahvistaa sitä, mitä Oulussa jo on. Täällä on hieno kirjo musiikkia: erilaisia orkestereita, festivaaleja, harrastelijoita ja koulutusta. Tämä on jotain sellaista, mistä Oulu saa olla todella ylpeä!”

 

Lähetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki.

“Onnittelut! Pitäkää yllä hyvää työtä ja varmistakaa, että kulttuuripääkaupunkivuoden myötä kaupunki ja alue kehittyy ja vahvistuu sen lisäksi, että pääsee nauttimaan kaikesta siitä kansainvälisestä näkyvyydestä, mitä kulttuuripääkaupunkina oleminen kaupungille tuo.”

 

Kuva: Harri Tarvainen

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter