fbpx

Ensimmäisen hakukirjan tiivistelmä luettavaksi

7.9.2020 | UUTISET

Oulu ja 32 pohjoisen kuntaa jatkavat yhteisellä matkalla Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Valinnan teki kansainvälinen asiantuntijaraati 24.6. 2020. Lopullinen päätös vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungista tehdään kesäkuussa 2021. Euroopan kulttuuripääkaupunki on Euroopan unionin tärkein kulttuuriin liittyvä aloite.

Ensimmäisen vaiheen hakukirja on tehty laajassa yhteistyössä. Työstäminen alkoi vuonna 2017 yhdessä Oulun koululaisten kanssa – lapset pääsivät kertomaan, millaisessa Oulussa he haluaisivat asua vuonna 2026. Yhteistyössä ovat olleet myös sadat yhdistykset ja kulttuurialan toimijat. Hankkeen etenemisestä on kerrottu useissa eri tilaisuuksissa päättäjille ja muille sidosryhmille. Kuntalaisia on tavattu muun muassa kirjastoissa ja ostoskeskuksissa.

Hakukirjaa ei julkaista tässä vaiheessa. Se ja nyt valmisteltava toinen hakukirja julkaistaan viimeistään lopullisen kulttuuripääkaupunkivalinnan yhteydessä ensi kesäkuussa. Ensimmäisessä hakukirjassa on mainittu ohjelmasisältöjä ja kumppanuuksia, joiden kanssa on sovittu salassapidosta lopulliseen valintaan saakka.

Tutustu ensimmäisen vaiheen hakukirjan tiivistelmään (käännösversio, kieli suomi) Alkuperäinen hakukirja on kilpailusäännösten mukaisesti englanninkielinen.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter