fbpx

Art Ii Biennaali 2022 esittää: Oulu2026 In the Air

7.6.2022 | Rohkeasti Reunalla, UUTISET

Ilmassa – tunne siitä, että jotain on tapahtumassa tai tapahtuu

Yhteistyössä Oulu2026 organisaation kanssa Art Ii Biennaali tarjoaa 16.6. iltapäivän taiteen, tutkimuksen ja ympäristökysymysten parissa. Tapahtuma nostaa esiin Biennaalin teoksia, jotka yhdistävät tiedettä ja taidetta teeman ’ilma’ alla.

Hanna Husbergin ja Agata Marzecovan projekti Towards Atmospheric Care tarkastelee kollektiivisesti hahmottuvaa ilmakehäämme ja tutkii ilmaa luonnontieteellisenä ja teknoekologisena ilmiönä.

Osana Husbergin ja Marzecovan projektia Iissä nähdään esitys ”A is for Aurora, C is for Care” joka avaa keskustelun ilmasta ilmassa olevasta muutoksesta. Husberg ja Marzecova esittävät, että jos aiomme luoda merkityksellisen suhteen ilmaan, meidän tulee tarkastella kriittisesti ja yhteisöllisesti ajatuksiamme ja käytäntöjämme niin yhteiskunnallisella kuin yksilötasolla.

Esityksen jälkeen Biennaalin kansainväliset taiteilijavieraat ja kuraattorit kokoontuvat paneelikeskusteluun pohtimaan sitä, miten ilmaa ja ympäristökysymyksiä voidaan käsitellä taiteen, tutkimuksen ja teknologian rajapinnoilla. Paneelissa mukana Tina-Marie Friedrich, Hanna Husberg, Agata Marzecova, Gabi Schaffner, Filips Stanislavskis, Minna Rainio ja Mark Roberts.

Oulu2026 on mukana keskustelun lisäksi yhteiskuljetuksessa Oulu-Ii-Oulu

14.00 Lähtö Oulusta – saapuminen KulttuuriKauppilaan n. klo 15.00

15.00 KulttuuriKauppilan AIB teoksiin tutustuminen

16.00 Vanhan Haminan teoksiin tutustuminen

16.30-17.00 Ekouteriat -kuunteluharjoitukseen osallistuminen Vanha Hamina – Nättepori -välillä tai tutustuminen Ympäristötaidepuistoon

17.00-17.15 Väliaikatarjoilut Nätteporissa

17.15 Esitys: A is Aurora C is for Care/Towards Atmospheric Care (Husberg & Marzecova) + Panel discussion: In the Air.  Context and Change in the nexus of Art, Science and the environment.

18.30 Loppukeskustelu / läksiäisdrinkit

19.00 Lähtö Nätteporista Ouluun – Saapuminen Ouluun n. klo 20.

 

Lisätietoa kuljetuksesta:

Jetta Huttunen
Vastaava tuottaja / Executive manager
+358 50 3950313
jetta.huttunen@ii.fi

Art Ii Biennalen järjestää Taidekeskus KulttuuriKauppila

www.kulttuurikauppila.fi
www.artii.fi  
www.vppm.fi

Lisätietoa:

Asta Salomaa
Tuottaja
asta.salomaa(a)oulu2026.eu

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter