fbpx

Oulu2026-muraalin valmistumisjuhla 3.10.

27.9.2022 | TAPAHTUMAT, Villisti kaupunki

Eloise maalaa muraalia kerrostalon seinään

Osana Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, kulttuuriohjelmaa valmistuu muraali Oulun Rajakylään. Valmistumista juhlistetaan maanantaina 3. lokakuuta klo 17 osoitteessa Ruiskukkatie 3. Juhla on erityisesti Rajakylän asukkaille mutta kaikki ovat tervetulleita. Kuvataiteilija Eloise Gillow on paikalla kertomassa työskentelystään ja kokemuksistaan asumisesta Oulussa. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Muraalin sijaintiin ja tarinaan vaikuttivat oululaiset. Sijainti valittiin yleisöäänestyksellä ja äänestyksen voitti Rajakylä. Yleisöäänestykseen osallistuneet saivat äänestyksen yhteydessä kertoa myös asuinalueeseen liittyviä muistoja ja tarinoita. Teoksen tehnyt kuvataiteilija Eloise Gillow valittiin 530 hakijan joukosta muraalin taiteilijaksi globaalissa portfoliohaussa. Elokuussa Gillow tutustui Rajakylään ja rajakyläläisiin.

Euroopan kulttuuripääkaupungin toiminnassa on kyse eurooppalaisesta yhteistyöstä, joten muraali on siitä hieno esimerkki. Oulu2026-kulttuuriohjelma halutaan tuoda lähelle asukkaita ja saada taide ja kulttuuri osaksi arkea. Muraali tuo taiteen katukuvaamme

Ilmoittaudu Facebook-tapahtumaan

Lisätietoa

Mirja Syrjälä
Osallistumiskoordinaattori
mirja.syrjala(a)oulu2026.eu

 

Kuva: Mika Friman, Oulun taidemuseo, Museo- ja tiedekeskus Luuppi

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter