fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Riku Rousu

6.4.2022 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET, Vastakohtien voima, Villisti kaupunki

Kuvassa muusikko Riku Rousu valkoisen taustan edessä kumarassaViikon kulttuuripersoonamme on Riku Rousu, musiikin monitouhuaja. Riku on kasvanut musiikkiin ja oman musiikin tekeminen on ollut lapsesta saakka hänelle vuosi vuodelta tärkeämpää. Monitouhuajaksi hän taas on päätynyt milloin pakon, milloin malttamattomuuden, milloin uskomattoman kalenterinhallinnan ansiosta.

 

Mitä sinulle kuuluu juuri nyt? Millä tavoin vietät vapaa-aikaasi?

Hyvää kuuluu, olo on hitusen tyhjä ja helpottunut ja katse tulevassa. Juuri tässä odottelen eilen valmistunutta The I.O.N.S. -levyn miksausta masteroinnista, intensiivinen projekti saatu edes jonkinlaiseen päätökseen ja pääsee rentouttaan hartioita hetkeksi, samalla kun miettii seuraavan levyn biisijärjestystä ja pyörittelee muutamaa muuta albumikokonaisuutta. Siinäpäs se, vapaa-aika!

 

Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee sinulle?

Toivottavasti yleinen suhtautuminen kulttuuriin lämpenee nopeammin kuin tuo varsinainen ilmasto, kuitenkin ylikuumentumatta ja säilyttäen hedelmällisen maaperän vaatiman kosteuden!

 

Minkälaista on toimia Pohjois-Suomessa? Millaisena näet Oulun tällä hetkellä?

Hyvähän täällä on toimia, vaikkakin keikkailu on välillä hieman vaivalloista, mikäli etelän pelipaikoille mielii. Pitkä välimatka tekee toki yksittäisestä keikasta työläämmän, mutta myös uuden tuominen niin sanotusti tykö voi vaatia etäämpää enemmän. Vaan onneksi pohjoisessakin piisaa puurtamista!

Oulu tuntuu omaan silmään olevan jonkinlaisen kasvun alussa, sanon mieluummin näin kun “notkon pohjalla”.. Monia baareja, jotka tähtää kokonaisvaltaisempaan esittävän taiteen mahdollistamiseen, kulttuurilehtiä, -radioita ja -tiloja syntynyt tai vireillä ja eikös tässä oo joku kokonainen Kulttuuripääkaupunki-hankekki vireillä?

 

Miltä Oulussa näyttää ja tuntuu vuonna 2026?  Miten uskot kulttuuripääkaupunkitittelin vaikuttavan pohjoiseen Suomeen?

Hyvältä näyttää ja tuntuu! Kulttuuri kukoistaa, niin pieni, kuin suurikin! Keskustakin on vihdoin siirretty yhdistyneeseen Suur-Tuiraan!

Toivottavasti titteli piristää koko Pohjois-Suomen kenttää. Etenkin pienempien, ei-kaupallisten tekijöiden työn mahdollistavia tiloja vaan lisää, ne kun syntyy nopsaa ja elää sopivalla liekillä!

Kuva: Veera Uutinen

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter