fbpx

Lähiruokaa suoraan tilalta

5.4.2022 | ArcticFoodLAb, UUTISET

hampurilainen kastikkeineen

Hailuodossa sijaitseva Kujalan tila on saanut usealle tuotteelleen Arctic Food Lab-leiman. Tilan karja laiduntaa Hailuodossa merenrantaniityllä ja tilalla valmistetaan myös tunnetut löökikastikkeet. Yrityksen toimitusjohtaja Susanna Kujala on toiminut tilalla emäntänä vuodesta 2020.

–Timo on syntynyt Kujalan tilalla ja ollut mukana toiminnassa pikkupojasta saakka. Tilan isäntänä hän aloitti vuonna 2006, Susanna Kujala kertoo.

Aitoja makuja laidasta laitaan

Kujalan tilan pisimmälle jalostettu tuote on Kujalan burgeri, jonka menekki myös puhuu puolestaan. Kujala kertoo, että tuotteessa yhdistyvät tilan kärkituotteet, eli löökikastikkeet ja naudanjauheliha. Tilalla valmistetut pihvit tehdään omin käsin. Kujalan burgerin lisäksi Arctic Food Lab-leimat ovat saaneet tilan löökikastikkeet, joita löytyy tulisesta gluteenittomaan ja tervaisesta valkosipuliseen makuun. Myös makusiirapit, joita on myös useaa eri makua mustikasta hillaan kuuluvat Arctic Food Lab-perheeseen luonnonlaidun naudanlihan kanssa.

–Burgerissa on mukana meidän tilan tuottamiamme aitoja makuja, joita on hankala jäljitellä. Pihvit, kastikkeet ja mausteseos valmistetaan kaikki itse. Kaikki muut raaka-aineet ostamme mahdollisimman läheltä. Lähiruoka-ajatus toteutuu etenkin tässä tuotteessa pitkälle vietynä ja mukana on paikallisia raaka-aineita.

Kaikki Kujalan tilan Arctic Food Lab-tuotteet on kehitetty Oulun seudulla ja tuotanto tapahtuu omalla tilalla Hailuodossa. Kotimaisuusaste tuotteissa on korkea eikä tuotteissa käytetä lainkaan teollisia lisäaineita.

–Löökikastikkeet on kehitetty myös tilallamme. Metsäisiin makusiirappeihin marjat kerätään lähialueilta ja naudat laiduntavat merenrannassa perinnebiotooppialueella. Paikallisuus on meille erittäin tärkeää ja olemme panostaneet siihen alusta alkaen tuotteissamme tuotekehityksestä tuotantoon sekä myyntiin ja markkinointiin saakka.

Kujana burgeri myy ruokaa myös kojutapaan burgeriteltasta tai reissun päällä burgeriautosta. Tilan burgeriauto kiertää tapahtumissa ja auto on tilattavissa myös yksityistilaisuuksiin tarpeiden mukaan.

Kujalan tilan karjaa

Lisää arvostusta paikallisille tuotteille ja tuottajille

Lähiruokaa tila on ollut tuottamassa vuodesta 2013 saakka, jolloin he aloittivat naudanlihan suoramyynnin. Tilan omien raaka-aineiden lisäksi tarvittavat tuotteet yritys ostaa lähialueen muilta tuottajilta.

Kujalat toivovat, että Arctic Food Lab tuo tuotteille ja yritykselle lisäarvoa pohjoisen ja paikallisen tuottajan ja tuotteiden muodossa. Paikallisten tuotteiden ja tuottajien arvostaminen sekä kuluttajien ostokäyttäytyminen ovat myös mielessä.

–Laajempi näkyvyys ja verkostoituminen alan toimijoiden kesken olisi hieno lisä. Toivomme, että ihmiset oppisivat ostamaan tuotteita paikallisesta suoraan tuottajilta, jolloin asiakas saa laadukkaan tuotteen kohtuullisella hinnalla ja tuottaja saa tuotteestaan paremman hinnan.


Arctic Food Lab tarjoaa pohjoisia makuja ja elämyksiä. Kyseessä on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki, joka tuo esiin alueella kasvaneita ja valmistettuja tuotteita sekä raaka-aineita. Arctic Food Lab -ohjelma näyttää mitä pohjoinen ruokakulttuuri on ja mitä kaikkea puhtaan arktisen alueen raaka-aineista voidaan jalostaa korkeatasoisella, paikallisella osaamisella. Tuotemerkkiin voi törmätä tuotepakkauksissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Tuotemerkin avulla kansainväliset matkailijat ja vieraat tunnistavat lähellä tuotetun ruoan ja pääsevät tutustumaan alueen ruokakulttuuriin. Arctic Food Lab on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, kulttuuriohjelmaa.

Kiinnostuitko,Arctic food lab logo
ota yhteyttä:

Niina Keränen
Projektipäällikkö
niina.m.keranen@oulu2026.eu

 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter