fbpx

Maistuvia terveisiä maailmalta – Kesäyön kattaus ensimmäistä kertaa Oulun Taiteiden yössä

21.8.2023 | AFL-tapahtuma, AFL-uutiset, ArcticFoodLAb

Kesäyön kattaus järjestettiin ensimmäistä kertaa Oulun Taiteiden yössä.

 

Oulun Taiteiden yössä pilotoitiin viime viikolla yhteisöllistä ruokatapahtumaa. Kesäyön kattaus oli ensiponnistus kohti kulttuuripääkaupunkivuonna 2026 järjestettävää ruokatapahtumaa. Tapahtuma keräsi lähes 500 vierasta ja ylitti odotukset. 

 

Tämän vuoden toteutuksessa puistoon oli tuotu 24 metrinen pöytä valkoisine liinoineen ja kukkakoristeluineen. Pöydän äärelle kokoontui vieraita maksuttomaan kaikille avoimeen yhteiseen ruokailuhetkeen. Vieraat olivat valmistautuneet tapahtumaan upeilla kattauksilla omatekemistä ruoista tai lähiravintoloista haetuista antimista. Mukana oli myös tapahtumaan sattumalta tupsahtaneita kävijöitä, jotka maistelivat pöydässä tarjolla olleita suupaloja. 

 

Tapahtuman rento ja mukava tunnelma sai kehuja. Tapahtumaa siivitti Taiteiden yön ohjelma ja päälavalla soi mukava musiikki. Puiston laidalla kansanmusiikin jukeboksi eli Rällän ihastuttava Meiju-asuntovaunu Arctic Food Lab – kattauksineen tarjosi vieraille ainutlaatuisen kokemuksen.  

 

Tapahtumassa maistiaisia yleisölle tarjosivat Kujalan tila, ODL kahvila Helmi, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Nuorten Työpajat – Lounasravintola Makoisa, Yrttiaitta Saarento sekä Oulun Suomi-Venäjä-seura.  

Tule kuulemaan kuulumisia Euroopan kulttuuripääkaupunkien ruokatapahtumista Ruokaverkosto makuseikkailee-tilaisuuteen 31.8.

 

 

 


Arctic Food Lab tarjoaa pohjoisia makuja ja elämyksiä

Kyseessä on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki, joka tuo esiin alueella kasvaneita ja valmistettuja tuotteita sekä raaka-aineita. Arctic Food Lab -ohjelma näyttää mitä pohjoinen ruokakulttuuri on ja mitä kaikkea puhtaan arktisen alueen raaka-aineista voidaan jalostaa korkeatasoisella, paikallisella osaamisella.

Tuotemerkkiin voi törmätä tuotepakkauksissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Tuotemerkin avulla kansainväliset matkailijat ja vieraat tunnistavat lähellä tuotetun ruoan ja pääsevät tutustumaan alueen ruokakulttuuriin.

Arctic Food Lab on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, kulttuuriohjelmaa.

Arctic Foodlab logo

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles