fbpx

Arctic Food Lab -yrityksiä palkittiin

1.12.2023 | AFL-uutiset, ArcticFoodLAb, UUTISET

Oulu2026 ja Visit Oulu järjestivät vuoden päätösjuhlan Arctic Food Lab -verkoston toimijoille torstaina 30. marraskuuta. Ravintola Tubassa palkittiin alan toimijoita ja kuultiin, millaisen vastaanoton alue ja paikallinen ruoka on saanut kansainvälisesti ja millä tavoin paikallinen ruoka kytketään mukaan Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden markkinointiin kansainvälisesti.

Arctic Food Labin vuoden päätösjuhlaa vietettiin ravintola Tubassa lämminhenkisessä tunnelmassa. Kuva: Topi Paananen

Palkitut Arctic Food Lab -yritykset

Mukana valitsijaraadissa olivat Satu Välijärvi / Oulun ammattikorkeakoulu, Essi Keränen / Maa- ja kotitalousnaiset, Saija Tikkanen / Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Niina Keränen / Oulu2026.

Vuoden Arctic Food Lab tulokas: Pehkolan Mallastamo

Perustelut: Tämän yrityksen tunnistaa erityisesti intohimosta ja rohkeudesta. Uniikki, erottuva ja aito paikallinen yritys on oman paikkansa alueella ansainnut. Innokkuus yhteistyöhön ja positiivisuus tekemisessä huokuu yrittäjistä. Yritys on tullut mukaan Arctic Food Lab -verkostoon syksyn aikana. Tervetuloa mukaan yhteiseen tekemiseen kohti kulttuuripääkaupunkivuotta!

Vuoden lähiruoan puolestapuhuja: Sinikka Eskola, Sokerijussin Kievari

Perustelut: Tämä henkilö on aidosti kiinnostunut nostamaan paikallista ruokaidentiteettiä. Lähiruoka ja sen esille tuominen kaikessa tekemisessä huokuu yrittäjästä. Arctic Food Lab -brändin hyödyntäminen on esimerkillistä tämän yrittäjän tekemisessä, ja tässä ravintolassa osataan tuoda esille pientuottajien tuotteita. Tämä rohkea yrittäjä on tehnyt pitkäjänteistä työtä lähiruoan edistämiseksi ja on itsestään selvä valinta lähiruoan puolestapuhujaksi.

Erityismaininta kansainvälisyydestä: Hätälä Oy

Perustelut: Tämä aidosti paikallinen ja pitkän historian omaava perheyritys vie taidokkaasti pohjoisen laadukkaita tuotteita maailmalle. Sinnikkyydellä ja päämäärätietoisella otteella yritys on kasvanut moninkertaiseksi ja lukeutuukin pohjoismaiden suurimpiin ja moderneimpiin kalanjalostuslaitoksiin. Verkosto tarvitsee edelläkävijöitä ja suunnannäyttäjiä, jotka avaavat ovia myös pienemmille toimijoille. Upeaa työtä ja onnittelut erityismaininnasta!

Yleisön suosikki: Kujalan tila

Perustelut: Pakko kait se on jo uskoa, että tämä yritys on valloittanut asiakkaiden sydämet upeine maistuvine tuotteineen. Tämä ihastuttava yrittäjäpari tarttuu tilaisuuksiin ja on aina valmis yhteistyöhön positiivisella asenteella. Tämä yritys on jo toistamiseen yleisöäänestyksen vahva voittaja!

Kiitokset kuluneesta vuodesta koko verkostolle ja yhteiskumppaneille!

Lue lisää Arctic Food Labista tältä sivulta.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter