fbpx

Yli sata kansainvälistä valoammattilaista kokoontuu Ouluun

19.11.2019 | UUTISET

Oulu on kuluvalla viikolla yli sadan kansainvälisen valaistusalan ammattilaisen valokeilassa.

Kymmenien eri maiden valosuunnittelijoita, taiteilijoita tai valaistusalan yritysten edustajia on kutsuttu Oulun kaupungin ja Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkihankeen vieraaksi keskiviikosta lauantaihin, 20.-23. marraskuuta 2019.

Vieraat tutustuvat Ouluun ja Lumo-valofestivaaliin monelta eri näkökulmalta. Ohjelmaan kuuluu luentoja, keskusteluja ja vierailuja sekä tutustumisia  Hiukkavaarataloon, Oulun yliopistoon, Kierikkiin sekä tietysti Lumo-valofestivaalin kohteisiin.

”Voimme tuoda heille esille pohjoisen valon ja pimeyden voimakasta kontrastia. Saamme olla ylpeitä voidessamme emännöidä näin isoa tapahtumaa ensimmäistä kertaa Oulussa ja ilolla esitellä myös Lumo-valofestivaalia”, sanoo vierailun emäntä Oulu2026:n hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen.

Oulun kaupunki on kansainvälisen kaupunkivalaistusverkoston LUCI:n eli Lighting Urban Community Internationalin pohjoisin jäsen. Verkostossa on mukana 70 kaupunkia eri puolilta maailmaa.

LUCI:n tapahtuma, City Under Microscope, on suunnattu alan ammattilaisille ja paikallisille valoalan toimijoille, joilla on myös mahdollisuus verkostoitua kansainvälisesti saman alan toimijoiden kanssa. Tulevassa tapahtumassa keskitytään Oulussa toteutettujen valaistusratkaisujen ja valoteosten esille tuomiseen.

Lisätietoja verkoston nettisivuilta tästä linkistä.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter