fbpx

YLEISÖN RAKASTAMA LUMO LÄHESTYY

18.11.2019 | UUTISET

Lumo-valofestivaalin valmistelut alkavat jo tiistaina, tulossa myös liikennejärjestelyjä keskustaan

Lumo-valofestivaali avautuu yleisölle jälleen ensi viikolla, 22.-24. marraskuuta, Oulussa ja lähialueilla.

Kansansuosikiksi noussut festivaali tuo luonnollisesti mukanaan poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen keskustan alueelle.

”Festivaalin pääpaino on tänä vuonna Hupisaarilla, joten emme odota suuria ruuhkia, mutta autot kannattaa silti jättää keskustan ulkopuolelle tai parkkihalleihin. Näin joukkoliikennekin pääsee kulkemaan paremmin”, neuvoo festivaalin tuottaja Anna Lanas.

Festivaalin rakentaminen aloitetaan jo tiistaina 19. marraskuuta, jolloin esimerkiksi Kirkkokadun kaupungintalon edusta suljetaan väliltä Asemakatu-Hallituskatu. Lisäksi poistuu käytöstä Kirkkokatu 9:n parkkipaikka, eli LäpiTapiolan edustan pysäköintialue. Nämä poikkeusjärjestelyt ovat voimassa 25. marraskuuta asti.

”Tänä vuonna teosten paikat ja reitit ovat merkitty aiempaa näkyvimmillä opasteilla. Omaan kännykkään voi lisäksi ladata ilmaisen Citynomadi-aplikaation, johon teokset on merkitty selkeästi”, sanoo ohjelmapäällikkö Jarkko Halunen.

Valofestivaalin järjestäjät kannustavat myös kaikkia ihmisiä, yrityksiä tai toimijoita valaisemaan kotinsa, toimitilansa, pihansa tai vaikka polkupyöränsä, ja lähettämään niistä valokuvia tapahtuman sosiaalisen median sivuille.

Lumo-reitti on tänä vuonna pituudeltaan noin neljä kilometriä, joka on juuri sopiva viikonlopun reippailuun.

”Tietysti sääolosuhteet voivat tuoda festivaaliin omat haasteensa, mutta jos jokainen noudattaa varovaisuutta liikenteessä niin autoilla kuin pyörilläkin ja käyttää tarvittavia heijastimia ja valaisimia, niin kaiken pitäisi sujua hienosti. Tärkeintä on, että ihmiset tulevat nauttimaan ainutlaatuisista valoteoksista ympäri Oulun”, lisää Halunen.

Lisäksi keskustaravintolat tarjoavat yhteistyössä Lumo-valofestivaalin kanssa erityisen Lumo-menun ja pikkuherkkuja on yleisölle tarjolla Lumo-kojussa kaupungintalon edessä.

Lumo Light Festival Oulu – Lumo-valofestivaali  22.-24.marraskuuta kello 16-22.

 

Koko ohjelma: www.ouka.fi/lumo

Valokuvia teoksista: //ouluntapahtumapalvelut.kuvat.fi

Facebook: www.facebook.com/Lumoulu

 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter