fbpx

Vuoden 2026 tapahtumista hiilineutraaleja

15.6.2021 | UUTISET

temppuilijat puistossaYritykset ja innovaatio-organisaatiot saavat ehdottaa hiilijalanjälkeä pienentäviä innovaatioita testattavaksi loppukesän tapahtumissa, kuten Kuusisaareen saapuvassa North of Hellissä.

Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026 valittu Oulu korostaa kulttuuriohjelmassaan sosiaalista, kulttuurista, taloudellista ja ekologista kestävyyttä. Tavoitteena on, että kulttuuripääkaupunkivuoden tuotannot ovat mahdollisimman hiilineutraaleja.

”Oulu2026 haluaa luoda inspiroivaa kulttuuriohjelmaa kestävällä tavalla. Elämme alueella, jossa neljä vuodenaikaa voi kokea täydessä loistossaan ja tahdomme pitää huolen, että näin on myös tulevaisuudessa. On ensiarvoisen tärkeää, että otamme kaikissa valinnoissamme myös ympäristön ja ilmaston huomioon”, sanoo Oulu2026:n vastaava tuottaja Henri Turunen.

Ympäristövastuullisten tapahtumien toimintamallia kehitetään parhaillaan Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hankkeessa, jonka ohjausryhmään Turunenkin kuuluu. Valmisteilla on esimerkiksi ympäristövastuullisen tapahtumatuotannon opas, josta saa konkreettisia vinkkejä tapahtumien vähäpäästöiseen toteutukseen.

Innovaattoreille rahoitusta testauksiin kesäfestareilla

Tapahtumien ilmastotalkoisiin kutsutaan yrityksiä ja innovaatio-organisaatioita, jotka saavat esittää ratkaisujaan Pohjois-Pohjanmaan tapahtumien tunnistamiin haasteisiin ja testata innovaatioitaan paikan päällä tapahtumissa. Haasteet liittyvät esimerkiksi tapahtumien jätehuoltoon, energiankulutukseen sekä ruokailun ja liikenteen hiilijalanjälkeen.

Testialustoiksi ilmoittautuneista tapahtumista tänä kesänä järjestetään Haapavesi Folk Music Festival, Titta på Tuira, Bättre Folk, Qstock, Varjofestivaali, North of Hell ja Oulun musiikkivideofestivaalit.

”Haluamme kantaa vastuuta kestävänä tapahtumana myös ympäristön kannalta ja olla mukana toteuttamassa innovaatioita myös sillä saralla. Tavoitteenamme on kehittää tapahtumaamme palvelemaan yleisöä, Oulun aluetta sekä ympäristöä mahdollisimman tehokkaasti”, toteaa elokuussa Kuusisaaressa järjestettävän North of Hell -metallifestivaalin promoottori Teemu Mäntynen.

Hiilijalanjälkeä pienentäviä innovaatioita ehtii vielä ehdottaa. Testauksen toteutukseen on mahdollista saada rahoitusta hankkeelta.

(kirjoittaja Sanna Häyrynen)

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter