fbpx

Vapaaehtoistyön tavoitteena laaja osallistuminen

27.3.2023 | Hallitus, UUTISET

Euroopan kulttuuripääkaupunkitoiminnassa on hyvin yleistä laaja vapaaehtoistoiminta. Oulu2026:ssa on myös suunniteltu vapaaehtoistoiminnan toteutumista. Vapaaehtoisohjelman tarkoitus on omalta osaltaan tukea kulttuuri-ilmastonmuutoksen ja keskeisten Oulu2026:n tavoitteiden toteutumista. Oulun kulttuurisäätiön hallitus kokoontui 1. maaliskuuta ja käsitteli vapaaehtoistyön ohjelman luonnosta.

Kuvassa otetaan valokuvaa kahdesta naisesta

Oulu2026-puisto, kuva: Verneri Savukoski

Tavoitteena on tarjota mielekäs tapa osallistua Euroopan kulttuuripääkaupungin toteutukseen – vapaaehtoisten toiminta kulttuuriohjelman toteuttamisen merkittävänä voimavarana. Oulun kulttuurisäätiön vapaaehtoisohjelma keskittyy tukemaan kulttuuriohjelman ja sitä myötä kulttuuri-ilmastonmuutoksen toteutumista. Merkittävässä roolissa ovat yksittäiset ihmiset, jotka ilmoittautuvat vapaaehtoisiksi. Vapaaehtoisten tehtävissä korostuvat erityisesti säätiön omat ja kulttuuriohjelman kumppaneiden tuotannot sekä yleinen matkailijoiden lisääntymisestä johtuva info ja opastus.

Yksityishenkilöiden lisäksi vapaaehtoisohjelman kautta tarjotaan yrityksille mahdollisuutta tulla toteuttamaan kulttuuri-ilmastonmuutosta heidän lähtökohdistaan käsin. Keskeistä ohjelmassa on luoda selkeä ja johdonmukainen tapa, jolla vapaaehtoiset voivat ilmoittautua mukaan, saada tarvittavat tiedot ja materiaalit sekä osallistua Euroopan kulttuuripääkaupungin toteutukseen.

Oulu2026-toteutusalueella asuu yli 500 000 asukasta, jotka toivotaan mukaan Euroopan kulttuuripääkaupunkitoimintaan. Hakukirjassa tavoitteeksi laitettiin, että 20 000 ihmistä osallistuu kulttuuripääkaupunkitoimintaan vapaaehtoisena. Kaikki vapaaehtoiset eivät kuitenkaan kulje Oulu2026-vapaaehtoisrekisterin kautta, sillä säätiön ulkopuolisilla kulttuuriprojekteilla voi olla omia vapaaehtoisia käytössä, jotka tilastoidaan osana projektin raportointia. Organisaatiota tärkeämpää onkin varmistaa, että erilaisilla taustoilla ja osaamisilla varustetut ihmiset löytävät itselleen kiinnostavia ja matalan kynnyksen tapoja tulla mukaan vapaaehtoistoimintaan.

Toiminnasta kiinnostuneiden kannattaa tilata Oulu2026-uutiskirje sähköpostiin.

Lisätietoja vapaaehtoistoiminnasta:
Heli Metsäpelto, yhteisöpäällikkö
etunimi.sukunimi@oulu2026.eu

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter