fbpx

Tytti Isohookana-Asunmaan terveiset Ebban linnasta Saksasta

13.5.2019 | UUTISET

Oulun ystäviä löytyy yllättävistä paikoista!

“Oulu hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Meillä on monia kansainvälisiä yhteyksiä pitkin Eurooppaa. Kun olin äsken Frankfurtissa, päätin piipahtaa keskiaikaisessa Braunfelsin linnassa, joka sijaitsee Hessenissä noin 70 kilometrin päässä kaupungista.”

“Historiaystäväni Markus H. Korhonen kertoi aikanaan niin värikkäästi linnan lyhytaikaisesta valtiattaresta, oululaisesta Ebba Lavoniuksesta, etten voinut mitenkään hillitä uteliaisuuttani, vaan hurautin linnaan.

Ja kuinka ollakaan, oululaisiin ihastunut kreivipariskunta Oppensdorff-Solms-Braunfels otti minut sydämellisesti vastaan. Linna on loistavassa kunnossa, pariskunta hoitaa sitä pieteetillä. Linna on avoinna matkailijoille ja siellä järjestetään monenlaisia tapahtumia. Sain kuulla, että Braunfelsin kulttuuritapahtumat ovat erittäin korkeatasoisia.

Suomen oman prinsessan muisto näkyy. Kirkossa hänen nimensä on alttarilla olevassa lasimaalauksessa, kahvilassa hänen muotokuvansa on puoliso Albrechtin rinnalla.

Otetaan prinsessa mukaan kulttuuripääkaupunkimatkalle! Tehdään vaikka yhteinen kulttuurijuhla. Linnan isäntäkin, kreivi Braunfels on valmis ideointiin. Tai tehdään Braunfelsin linnaan, sen pikkukaupunkiin ja vaikka laajemmin Hesseniin, josta piti tulla Suomeen ensimmäinen kuningaskin, iloinen kulttuurimatka!”

terveisin
Tytti Isohookana-Asunmaa
Haukipudas

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles