fbpx

Tuunaa Rössy -kisa julistettiin alkaneeksi

25.10.2018 | UUTISET

Kokkimestari Janne Pekkala (oik.) avasi muiden mestareiden kanssa Tuuna rössy -kilpailun.

Tuunaa Rössy -ruokakilpailu käynnistyi, suojelijana Rössypottuseura

Kaikille avoin kilpailu haastaa tekemään rössystä muutakin kuin rössypottua

 

Oulun Paistinkääntäjät ry, Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit ry ja Viskaalin tila julkistivat torstaina 25. lokakuuta Valkean Kesäkadulla kaikille avoimen kisan, jossa tarkoituksena on tuunata oululaisesta perinneherkusta eli rössypotusta uusi ruokalaji.

Pääpalkintona on päivä yhdelle hengelle rössynteossa Viskaalissa ja lisäksi palkintoina on 200 euron lahjakortti Sokos Herkkuun, lahjakortteja oululaisiin ravintoloihin, Viskaalin tuotekasseja sekä Meater-lihapaistomittari. Tuomaristo koostuu järjestäjätahojen edustajista, joista suurin osa on ravintola-alan ammattilaisia. Yhtenä tuomarina toimii myös rössyasiantuntija Janne Pekkala.

Kilpailun suojelijana toimii Rössypottuseura, joka Oulussa syntyneen ja täällä koulunsa käyneen, seuran jäsenen, tietokirjailija Risto Uimosen mukaan pitää Tuunaa Rössy -kilpailuna erittäin hyvänä ja tärkeänä juttuna.

“Oulu tarvitsee tällaisia omaa identiteettiään ja paikallista ruokakulttuuria korostavia hyväntuulisia tapahtumia. Rössypottu on omintakeinen paikkakuntasidonnainen ruoka, joka profiloi Oulua ja sen ympäristökuntia, jos sitä tehdään tunnetuksi ja kehitetään perinteitä kunnioittaen”, sanoo Risto Uimonen.

Oululaisten on syytä tuoda esille omia perinneherkkujaan.

“Maailma on täynnä paikkoja, joissa ollaan ylpeitä omista paikallisista ruoista. Siinä on mallia oululaisillekin. Rössypottuseura vaalii rössypottuperinteitä pääkaupunkiseudulla muun muassa tilaamalla sitä omiin tapahtumiinsa vähintään kerran vuodessa. Järjestimme vuonna 1999 Helsingissä oman kilpailumme, jonka teemana oli Rössypotusta euroajan ruoka. Tapahtuma noteerattiin etelän mediassakin”, Uimonen lisää.

Tuunaa Rössy! – kilpailuun voi osallistua lähettämällä mahdollisimman tarkan reseptin neljälle hengelle ja kuvan omasta rössyruuasta tuunaarossy.fi -sivustolla olevan lomakkeen kautta tai postitse. Osallistumisaika päättyy 11. tammikuuta 2019. Voittajat julkaistaan 26. tammikuuta Valkean Kesäkadun palkintojenjakotilaisuudessa.

”Haluamme haastaa samalla kaikki oululaiset ja pohjoispohjalaiset Oulun kaupunkia, yrityksiä, ravintoloita myöten nostamaan meidän ikiomaa perinneherkkuamme sille kuuluvaan asemaan. Olisi hienoa, jos rössystä kilpailun myötä innostuttaisiin rakentamaan muutakin: tapahtumia, katuruokaerikoisuuksia ja hyödyntämään sitä esimerkiksi matkailussa”, Tuula Kukkola-Räinä, Paistinkääntäjä ja Viskaalin tilan emäntä sanoo.

Lisätietoja: Viskaalin tila

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter