fbpx

Suosittu Lumo-valofestivaali näyttäytyi tänä vuonna kahdessa eri valossa

24.11.2019 | UUTISET

Luonto toi oman erikoislisänsä tämän vuoden Oulun Lumo-valofestivaalille.

”Valoteokset tulivat hienosti esille kahdessa eri valossa, lumipeitteen kanssa ja ilman. Kaksi elämystä yhdellä kertaa”, iloitsevat Lumo-valofestivaalin järjestäjät.

”Kaikki sujui väenpaljoudesta huolimatta hienosti ja suurilta ruuhkilta vältyttiin. Tämä johtui osaltaan uusista opasteista, jotka ohjasivat kävijät selkeästi reittejä pitkin teoksille”, kertoo ohjelmapäällikkö Jarkko Halunen.

”Kokonaiskävijämäärää on vaikea arvioida, mutta pelkästään Hupisaarten reitillä keräsimme tietoomme noin 90 000 kävijää perjantaista sunnuntaihin”, hän lisää.

Kaikkiaan esillä oli noin kolmisenkymmentä teosta ydinkeskustan, Hupisaarten ja viiden eri lähiön alueilla.

Tunnelma valofestivaaleilla oli leppoisa ja hyväntuulinen. Kokonaisuudessaan Hupisaarten avaraan puistoon laajentunut tapahtuma-alue toimi järjestäjien mukaan erittäin hyvin.

”Teokset saivat siellä tilaa olla esillä ja sunnuntain lumivalkea antoi oman lisänsä. Toisaalta kulkuväylien liukkaus toi haasteita, joista yritimme selvitä hiekoittamalla. Onneksi tässäkin yleisö noudatti suurta varovaisuutta. Kiitos kaikille kärsivällisyydestä”, kiittelee tuottaja Anna Lanas.

Kävijöitä riitti myös reuna-alueille ja lähiöihin, muun muassa perinteinen Pölökkypäitten valopoloku Martinniemessä veti satoja kävijöitä.

Valofestivaalia juhlitaan jälleen ensi vuonna, 20.-22. marraskuuta 2020 ja sen ohjelmahaku avataan jo tammikuun lopussa 2020.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter