fbpx

Ajankohtaista juuri nyt: säätiön perustaminen ja ohjelmatyön startti

23.9.2021 | UUTISET

Kesäkuussa riemuittiin Oulun voittoa Euroopan kulttuuripääkaupunkikisassa. Voitonjuhlien jälkeen hetki huokaistiin ja nyt työt etenevät jälleen vauhdilla kohti vuotta 2026. Kulttuuripääkaupungin kannalta iso päivä on maanantai 4. lokakuuta, jolloin kaupunginhallitus päättää säätiön perustamisesta ja hallituksesta.

Oulu2026 liput

Ohjelmatyö etenee yhteistyöneuvotteluilla

Euroopan kulttuuripääkaupungin ydin on kulttuuriohjelma, joka lupaa olla innostava, eurooppalainen ja kestävä. Oulu2026-hakukirjassa esiteltiin vain osa lopullisesta tarjonnasta eli sisältö tulee vielä täydentymään.

Ensi vuodesta alkaen tulee useita ohjelmahakuja, joihin jokainen voi vielä lähteä mukaan pienimmillä ja suuremmilla ideoillaan. Hakukirjassa esiteltyjen projektien kanssa käynnistetään yhteistyöneuvottelut tulevan talven aikana. Tarkoituksena on täydentää ja päivittää tuotantosuunnitelmia ja budjetteja sellaisiksi, että ohjelmaideoita voidaan alkaa toteuttaa. Paikallisten toimijoiden kansainvälistyminen on tärkeässä roolissa, joten yhteyksiä Eurooppaan syvennetään ja yhteistyötä muiden maiden taiteilijoiden ja tekijöiden kanssa viedään kohti konkretiaa.

Oulu2026-ohjelmatiimi valmistelee myös tuotannon ohjausjärjestelmää, josta tulee keskeinen työkalu satojen ohjelmien onnistuneeseen koordinointiin.

Kuumia saunakeskusteluja ja pohjoisia makuja

Euroopan kulttuuripääkaupungin ohjelma alkaa näkyä ja kuulua, kun Arctic Food Lab -merkit vilisevät paikallisten tuotteiden kääreissä ja Kuumat saunakeskustelut avaavat kiperiäkin keskusteluaiheita.

Kuumat saunakeskustelut ovat osa Rauhankone-lippulaivatuotantoa, jossa keskitytään monin eri tavoin rauhaan ja dialogin kehittämiseen. Saunakeskusteluissa pureudutaan muun muassa kisakumppanista yhteistyökumppaniksi -teemaan ja Oulun yliopiston tulevaisuuden suunnitelmiin. Keskustelut käydään hyödyntäen Erätauko-menetelmää, joka on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua. Keskusteluiden pohjalta syntyvät podcastit julkaistaan Oulu2026-kanavissa, Mun Oulu -kaupunkimediassa ja yleisimmillä podcast-alustoilla. Ensimmäinen julkaistiin tiistaina 28.9.

Arctic Food Lab -projekti ylistää pohjoisen makuja ja tuotteita. Kyseessä on kokonaisuus, joka tuo esiin pohjoisen taivaan alla kasvaneiden raaka-aineiden ja arktisissa oloissa syntyneen ruokaperinteen ainutlaatuisuutta. Loppuvuoden aikana lanseerataan Arctic Food Lab -leima, jonka voi saada tuote, joka on valmistettu pohjoisessa ja pohjoisista raaka-aineista. Tulevaisuudessa toivottavasti järjestetään mielenkiintoisia, pohjoista ruokakulttuuria ylistäviä ruoka-alan tapahtumia ja tarjoillaan Artic Food Lab -menyitä vieraille.

Oulu2026-tiimi tapasi oululaisia nuoria! Lue nuorten ajatuksia siitä, miten he voisivat olla kulttuuri-ilmastonmuutoksen tekijöinä.

Toimintaa pyörittää Oulun kulttuurisäätiö

Kulttuuripääkaupungin toimintaa alkaa pyörittää sitä varten perustettava Oulun kulttuurisäätiö. Säätiön toimintaa ohjaa hallitus, johon kuuluu vähintään kolme ja enintään yhdeksän varsinaista jäsentä. Säätiön perustaminen, hallituksen jäsenten, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan nimeäminen on Oulun kaupunginhallituksen päätettävänä maanantaina 4. lokakuuta. Päätösten jälkeen jälkeen säätiö rekisteröidään ja säätiö voi aloittaa toimintansa suunnitelmien mukaisesti vuoden 2022 alussa. Säätiön ensimmäisiä tehtäviä on toimitusjohtajan ja ohjelmajohtajan rekrytoinnin käynnistäminen.

Hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi vuotta siten, että toimikausi päättyy valinnan todenneen vuosikokouksen jälkeen pidettävän toisen vuosikokouksen päättyessä. Ensimmäisen hallituksen toimikausi päättyy vuoden 2024 vuosikokouksen päättyessä.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter