fbpx

Pohjoisen parhaat -tapahtumafinalistit valittu

15.3.2019 | UUTISET

Pohjoisen parhaat -tapahtumafinalistit on valittu. Vuoden 2018 parhaita tapahtumia juhlistetaan Tapahtumien gaalassa Uudella Seurahuoneella 28.3.2018. Oulun kaupungin kulttuurijohtaja Samu Forsblomin johtama raati valitsee voittajat neljässä kategoriassa, vuoden paras kulttuuri-, urheilu-, messu- ja business-tapahtuma. Gaalassa palkitaan myös vuoden tapahtumajärjestäjä ja yleisön suosikkitapahtuma sekä muistetaan tapahtuma-alan kiinnostavaa avausta tai tekoa erityismaininnalla. Tänä vuonna yleisöäänestykseen osallistui 2100 tapahtumakävijää. Uutena palkitaan myös tapahtumatoimialan palveluntarjoaja, josta päättävät tapahtumajärjestäjät itse.

Kulttuuritapahtumista nousivat uusina finaalipaikoille kasvaneilla kävijämäärillä marraskuinen Lumo-valofestivaali sekä ensimmäistä kertaa Oulussa viime kesänä järjestetty Suomipop-festivaali. Urheilutapahtumista uusia, yleisöä miellyttäviä tapahtumia olivat Oulun Torinrannassa järjestetty Porokarnevaalit ja Pudasjärvellä sivakoidut Umpihankihiihdon MM-kisat.

Ensimmäistä kertaa Iin Röytässä järjestetty Röyttä Rock ansaitsisi yleisön mielestä erityismaininnan, samoin Flow Productionsin Kempeleen puutarhaoppilaitokseen tuottama immersiivinen tanssi- ja tilataideteos The Secret Garden tai harrasteajoneuvojen kokoontumisajot Ride In Oulu Motor Meet. Suosittujen tapahtumien järjestäjiä arvostetaan, sillä vuoden tapahtumajärjestäjiksi ovat ehdolla oululaisen Hifi & Tuning Shown järjestäjäjoukko, jota fanit kutsuvat Hötsi Crewksi, Syöte MTB:n ja Krossikommuunin vetäjä Pekka Tahkola Pudasjärveltä sekä Lumo-valofestivaalia järjestävä oululainen tuottajakaksikko Anna Lanas ja Jarkko Halunen. Nämä tapahtumat ovat ehdolla myös omissa kategorioissaan. Toisaalta listalle voi nousta myös pienen tapahtuman uskollisten fanien äänestämänä, kuten veljekset Janne ja Joni Pekkala, jotka ovat järjestäneet Korvenkylän nuorisoseuralla Korpirockia jo toistakymmentä vuotta.

 

Pohjoisen parhaat -finalistit ovat: 

Vuoden kulttuuritapahtuma 2018

Koiteli Elää, Oulu

Lumo-valofestivaali, Oulu

Qstock, Oulu

Suomipop-festivaali, Oulu

 

Vuoden urheilutapahtuma 2018

Porokarnevaalit, Oulu

Syöte MTB, Pudasjärvi

TractorPulling, Tyrnävä

Umpihankihiihdon MM-kisat, Pudasjärvi

 

Vuoden messutapahtuma 2018

American Car Show, Oulu

Hifi & Tuning Show, Oulu

Oulun Kädentaitomessut, Oulu

Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät, Oulainen

 

Vuoden business-tapahtuma 2018

Digital Oulu

InnoFest, Oulu

Polar Bear Pitching, Oulu

Prinse’18 , Oulu

 

Vuoden erityismaininta 2018

The Secret Garden, Kempele

Kaaoslava, Oulu

Ride in Oulu Motor Meet

Röyttä Rock, Ii

 

Vuoden tapahtumajärjestäjä 2018

Hötsi Crew, Hifi & Tuning Show, Oulu

Janne ja Joni Pekkala, Korpirock, Oulu

Pekka Tahkola, Syöte MTB, Pudasjärvi

Anna Lanas ja Jarkko Halunen, Lumo-valofestivaali, Oulu

 

Tapahtumien gaalan liput myynnissä

Voittajat selviävät Sampo Marjomaan juontamassa Tapahtumien gaalassa Uudella Seurahuoneella torstaina 28. maaliskuuta kello 19 alkaen. Gaalassa voittajille ojennetaan puiset Revonliekki-pystit, jotka on suunnitellut ja valmistanut oululainen Lastu Design. Gaalaan ovat tervetulleita niin alan ammattilaiset kuin kaikki muutkin tapahtumien ystävät.

Lippuja voi ostaa osoitteesta https://www.lyyti.fi/reg/tapahtumiengaala19. Lippu sisältää ohjelman lisäksi cocktail-henkistä tarjoilua. Lippuja myydään vain verkkokaupassa.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter