fbpx

Pohjois-Pohjanmaalle kootaan uutta kulttuuri- ja taidealan residenssiverkostoa

28.2.2019 | UUTISET

Pohjois-Pohjanmaalla on aloitettu laaja kulttuuri- ja taidealan residenssiverkoston rakentaminen. Verkoston taustalla on Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke, joka kokosi syksyllä 2018 alan toimijat ja siitä kiinnostuneet tahot yhteen. Työhön on tähän mennessä osallistunut kolmisenkymmentä toimijaa, muun muassa taiteilijoita, yhdistyksiä ja kuntia Pohjois-Pohjanmaalla.

”Tavoitteena on, että lähivuosina kulttuurin ja taiteen painoarvo ja kansainvälistyminen vahvistuvat Pohjois-Pohjanmaalla tämänkaltaisen, uuden verkostomaisen toiminnan myötä”, sanoo Oulu2026-hankkeen projektipäällikkö Heli Metsäpelto.

Tämän kevään 2019 kuluessa residenssiverkostolle määritellään yhteinen toimintaperiaate ja -tavat sekä kootaan osaamiseen ja resursseihin liittyvät keskeiset voimavarat. Lisäksi sovitaan yhteistyöhön, verkoston käynnistämiseen, hankkeistamiseen ja kansainvälistämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

Verkoston rakentamista koordinoi oululainen Sisältötoimisto Waria ja mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan liiton Alueelliset innovaatiot ja kokeilut -hankerahoitus.

Lisätietoja:
Luovan alan agentti Kaisa Kerätär Sisältötoimisto Waria p. 045-124 2050
Projektipäällikkö Heli Metsäpelto Oulu2026-hanke p. 044-703 7554

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter