fbpx

Pitchauskilpailu kulttuurille – kahdeksan ideaa kisaa finaalissa 2026 eurosta

18.2.2021 | UUTISET

4. maaliskuuta nähdään vauhdikas kulttuurin pitchauskilpailu, jossa vain yksi voi voittaa 2026 euroa. Kisassa haetaan innovatiivista ideaa, jolla edistetään Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihankkeen päätavoitetta kulttuuri-ilmastonmuutosta. Cultural Climate Change Pitching -tapahtuman esikarsintaan saapui 26 ideaa ja finaaliin etenee kahdeksan ideaa. Tapahtumaa voi seurata kuka vaan ja mistä vaan, koska se järjestetään etäyhteyksillä.

Kulttuuri-ilmastonmuutoksessa on kyse uudelleen yhdistämisestä; ihmisten ja kulttuurin, teknologian ja taiteen, ihmisten ja luonnon sekä luonnon ja kulttuurin.

”Finalisti-ideoiden kirjo on laaja ja kulttuuria käsitellään niin eri taiteenalojen, arkisten oivallusten kuin ympäristöystävällisyyden kautta.”, kertoo Oulu2026-hankkeen vastaava tuottaja Henri Turunen.

Kisan tuomareina toimivat Pohjois-Pohjanmaan liiton hallintopäällikkö Arja Hankivaara, toimittaja Erika Benke ja BusinessOulun luovien alojen asiakkuuspäällikkö Petri Sirviö. Paras pitchaus saa 2026 euroa ideansa toteutukseen.

Kilpailu järjestetään 4. maaliskuuta klo 17. Puhekielenä on englanti. Osallistumislinkki julkaistaan tapahtumasivulle: www.oulu2026.eu/culturalclimatechangepitching Tapahtuman järjestävät Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke Oulu2026 ja CULTA-hanke.

Pitchaustapahtuma Oulu2026 ja CULTA yhteistyötä

Kesäkuussa 2021 valitaan Suomen kolmesta hakijakaupunkista yksi Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Oulu hakee titteliä yhteistyössä 32 pohjoisen Suomen kunnan kanssa. Oulu2026-tiimi valmistelee hakemusta ja kesäkuussa selviää, mikä Suomen kolmesta hakijakaupungista on vuoden 2026 kulttuuripääkaupunki. Hanke on pitkänajan kaupunkikehittämisen kokonaisuus.

CULTA-hankkeen tavoitteena on kehittää luovien alojen toimijoiden osaamista ja kannustaa heitä Suomi-Venäjä -rajan ylittävään yhteistyöhön. Hankkeen toiminnoilla pyritään tavoittamaan erityisesti korkeakouluopiskelijoita, kulttuurinalan organisaatioita ja yhdistyksiä sekä luovien alojen yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita yhteistyöstä Venäjän suuntaan. Culta-hankkeen päärahoittaja on Karelia CBC -ohjelma, jota rahoittaa EU, Suomi ja Venäjä. Oulun ammattikorkeakoulun hallinnoiman hankkeen partnereita ovat Petroskoin yliopisto, Karjalan kulttuurin- ja taiteen opisto sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja

Culta-hankkeesta:
Katriina Klemola
projektipäällikkö, Oamk
katriina.klemola@oamk.fi
puh. 040 180 1445

pitchauskilpailusta:
Erika Riekki
tuottaja, Oulu2026
erika.riekki@ouka.fi
puh. 040 586 2650

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter