fbpx

Pian puhaltaa kaikkien aikojen suurin pohjoinen kulttuuri-ilmastonmuutos

18.12.2019 | UUTISET

31 pohjoissuomalaista kuntaa on sitoutunut kulttuuri-ilmastonmuutokseen yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa. Yhteistyöpäätökset ovat kiinteä osa Oulun matkaa kohti Euroopan kulttuuripääkaupunkia vuonna 2026. Kulttuuripääkaupungin virallisena hakijana voi olla yksi kaupunki mutta se voi ottaa mukaan myös laajemman alueen. Kisasta hyötyvät kaikki, kun alueesta tehdään yhteistyöllä entistä vetovoimaisempi ja kiinnostavampi asukkaille, yrityksille ja matkailijoille.

– Kulttuuri-ilmastonmuutos lähtee liikkeelle Pohjois-Suomen kuntien innosta yhteisiin Oulu2026 teemoihin. Erilaisina, mutta yhdessä tehden, vahvistamme toinen toisiamme, toteaa Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Pauli Harju.

Kuntien allekirjoittamassa päätöksessä on erilaisia vaihtoehtoja osallistua Oulu2026-hankkeeseen. Suurin osa kunnista osallistuu suunnittelemalla ja toteuttamalla Oulu2026-teemojen mukaista ohjelmaa vuosina 2024-2026.

– Kulttuuripääkaupunki 2026 ei ole vain yksi juhlavuosi vaan kyseessä on kauaskantoinen kehittämistyö ihmisystävällisen ja kulttuuririkkaan alueen puolesta. Olemme otettuja alueen yhteisestä halusta tehdä tavoitteesta totta, kertoo Oulu2026 hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen.

Yhteistyöhön sitoutuneet kunnat, Pohjois-Pohjanmaan liitto ja seudun muut keskeisten sidosryhmien edustajat muodostavat Oulu2026-valtuuskunnan. Valtuuskunnan tehtävänä on edistää hakemusta omissa paikallisissa, valtakunnallisissa ja eurooppalaisissa verkostoissaan sekä innostaa omia organisaatiotaan rakentamaan maailman parasta kulttuuriohjelmaa vuotta 2026 varten.

Oulu2026-yhteistyöhön sitoutuvat Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kajaani, Kalajoki, Kemi, Kempele, Kuhmo, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Muhos, Nivala, Oulainen, Paltamo, Pielavesi, Pudasjärvi, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Sotkamo, Suomussalmi, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala ja Ylivieska.

Oulu2026-hankkeen tavoitteena on kasvattaa koko Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen vetovoimaa ja lisätä eurooppalaisten tietoisuutta seudun kulttuuritarjonnasta. Hankkeessa tehdään parhaillaan ensivaiheen hakemusta ja se jätetään toukokuussa 2020. Jatkoon päässeet kaupungit saavat vielä lisää aikaa hioa hakemuksiaan. Voittaja on selvillä loppuvuodesta 2021, kun eurooppalainen raati on tehnyt valintansa. Mikäli Oulu2026 voittaa kisan, alkaa yksityiskohtainen kulttuuriohjelman rakentaminen.

 

Lisätietoja:
Piia Rantala-Korhonen
Oulu2026 hankejohtaja
Oulun kaupunki
+358 44703 1116

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter