fbpx

Ouluun uutta muraalitaidetta lähiviikkojen aikana

4.9.2018 | UUTISET

Oululainen katuilme saa piristystä useassa eri kaupunkikohteessa seuraavan parin viikon aikana.

UPEA18-festivaaliin kuuluva Upeart-taidekollektiivi aloittaa muraalin maalaamisen Kainuuntie 1:ssä ja Oulun Vesi maalauttaa Puolivälikankaan vesitornin varren.

Kainuuntie 1:n, Ratakadun puoleisen päädyn maalaamisen on määrä alkaa tällä viikolla. Upeart-taiteilija, yhdysvaltalainen Andrew Hem kuvailee suunnitelmiaan näin:

“Kuvassa haetaan kontrastia suuren ihmisen ja pienen majan kautta. Samoin halusin vastakohtaisuutta oikeiden puiden ja maalattujen puiden välille. Puut ovat pitempään vihreitä, mutta tässä kuvassa ne ovat pysyvästi keltaisia, syksyn lehtiä.”

Muraali on osa UPEA18-taidefestivaalia, joka järjestetään kolmatta kertaa ympäri Suomen. Ouluun Upeart-kollektiivi tulee Oulu2026-hankeen tilauksesta.

 

Oulun Veden muraalin puolestaan toteuttaa oululainen arkkitehti, taidemaalari Timo Tyynismaa.

”Vesitorni on erikoinen rakennelma, jonka ikkunattomuus ja alaosan tyhjä betonipinta huutavat maalausta. Lisäksi Puolivälinkankaan vesitorni on liikenteellisesti mielenkiintoisessa kohdassa, joten taiteen pääsee moni näkemään”, kertoo Tyynismaa.

Taideteosten on määrä olla valmiina syyskuun puoliväliin mennessä. Lisäksi Oulun Vesi on jo maalauttanut Hollihaan jätevesipumppaamoon muraalin, joka on tehnyt oululainen graafinen taiteilija Lasse Rimpilä. Hollihaan puistossa veden äärellä sijaitseva pumppaamo on saanut ylleen sinisen sävyjä ja abstrakteja kuvioita. Aiheena Rimpilällä olikin sovitusti vesi, sinisen sävyt ja putkistot. Aiemmin Rimpilä on tehnyt muraaleja Oulussa muun muassa alikulkutunneleihin. Valmis muraali pumppaamossa odottaa vain ovien ja ikkunoiden uusimista.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter