fbpx

Oulun kulttuurisäätiön strategia vuosille 2022-2027

29.8.2022 | UUTISET

Hallitus rivissä

Hallituksen jäsenet:
Päivi Laajala, Reima Loukkola, Elena Näsänen, Emilie Gardberg, Risto Ruohonen (pj), Cay Sevón, Jouko Niinimäki. Kuvasta puuttuu Tytti Määttä.

Oulun kulttuurisäätiön hallitus hyväksyi säätiön toimintaa ohjaavan strategian kokouksessaan 29.8.2022. Oulun kulttuurisäätiön tarkoituksena on kehittää Oulua kulttuuri- ja tapahtumakaupunkina. Säätiön tulevien vuosien toiminnan painopiste on Oulu2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden jatkosuunnittelu, toteutus ja arviointi. Oulu2026-toteutusalueesta halutaan kehittää vetovoimainen ympärivuotinen kulttuuri- ja luontomatkailukohde.

Säätiön keskeiset voimavarat ovat sen osaava henkilöstö, laaja yhteistyöverkosto, kumppanuuksiin perustuva kulttuuriohjelman toteutusrakenne ja aktiivinen kotimainen ja kansainvälinen viestintä ja markkinointi. Laaja kumppaniverkosto ja vapaaehtoistoiminta juurruttaa uusia yhteistyöverkostoja niin, että ne jatkuvat vuoden 2026 jälkeenkin.

Kulttuuriohjelman pääteema on kulttuuri-ilmastonmuutos, joka kasvattaa Oulun ja koko toteutusalueen elinvoimaa liittämällä kulttuurin ja luovuuden laajasti yhteiskunnan toimintoihin, yhdistää kulttuuria ja eri alojen osaamista uusilla ja innostavilla tavoilla. Kulttuuriohjelma teemat ovat Villisti kaupunki, Vastakohtien voima ja Rohkeasti reunalla.

Vuoden 2022 toiminnallisilla tavoitteilla varmistetaan ohjelmavalmistelun eteneminen, sosiaalisen median kattavuuden kasvattaminen, ulkopuolisen rahoituksen hakeminen sekä tutkimus- ja arviointityön suunnitelman mukainen toteutus.

”Säätiön strategia ohjaa tavoitteellisesti tulevien vuosien toimintaa. Nyt keskitymme täysillä kulttuuriohjelman valmisteluun yhteistyökumppaneidemme  kanssa”, toteaa säätiön toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen.

Tutustu strategiaan

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter