fbpx

Oulun kulttuurisäätiöltä voi hakea Rauhankone-kohdeavustusta

11.4.2022 | UUTISET

Oulun kulttuurisäätiöltä voi hakea Rauhankone-kohdeavustusta vastaanottokeskuksissa tapahtuvaan kulttuuri- ja liikuntatoimintaan sekä kriisiresidenssitoimintaan. Rauhankone on Oulu2026-kulttuuriohjelman lippulaivatuotanto, joka edistää rauhaa ja parantaa ihmisten välistä kommunikaatioita kulttuurin ja taiteen avulla.

Kulttuuri- ja liikuntatoiminnan kohdeavustusta voivat hakea kulttuuri- ja liikunta-alan toimijat, työryhmät, yhdistykset ja seurat. Avustus on tarkoitettu monipuoliseen, eri-ikäisille suunnattuun kulttuuri- ja/tai liikuntatoimintaan vastaanottokeskuksissa tai niiden välittömässä läheisyydessä Oulussa tai muissa Oulu2026-toiminta-alueelle sijoittuvissa vastaanottokeskuksissa. Avustuksen tavoitteena on edistää yhteisöllisyyttä sekä turvapaikanhakijoiden tutustumista kulttuuriin. Haettavat summat ovat 500 € tai 1000 €.

Haettavissa on myös kohdeavustusta kriisiresidenssitoimintaan, joka on tarkoitettu tilapäistä suojelua saaville, turvapaikanhakijoille tai pakolaisstatuksen omaaville taiteilijoille ja heidän perheilleen. Haettava summa enintään 5 000 € ja sitä voivat hakea residenssitoimijat. Kohdeavustuksen myöntämisessä arvioidaan toimijan toimintavalmiutta ja valmiutta huolehtia, että residenssitaiteilijat saavat heille kuuluvat palvelut.

Avustuksia voi hakea 30.4.2022 saakka ja toiminta tulee toteuttaa vuoden 2022 aikana. Selvitys avustuksen käytöstä tulee toimittaa Oulun kulttuurisäätiölle viimeistään 6 kuukautta avustuksella toteutetun toiminnan päättymisen jälkeen. Lisätietoa ja linkki hakulomakkeeseen löytyvät Oulu2026-sivuilta: www.oulu2026.eu/rauhankone

Rauhan edistäminen ja vihapuheen vähentäminen eri tavoin on keskeistä kulttuuri-ilmastonmuutoksessa, joka on Oulu2026-kulttuuriohjelman pääteema. Rauhankone pohjautuu Oulun yliopistossa opiskelleen tekoälyn tutkija Timo Honkelan elämäntyöhön. Hänen unelmansa oli kehittää tekoälyyn perustuva kone, jonka avulla voitaisiin ratkaista konflikteja ja edistää maailmanrauhaa.

Lisätietoja

Heli Metsäpelto
Yhteisöpäällikkö
heli.metsapelto(a)oulu2026.eu
Puh. 044 7037554

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles