fbpx

Oulun hieno hakemus toi jatkopaikan Erä- ja luontomuseo haussa

8.2.2021 | UUTISET

Oulu on valittu jatkoon valtakunnallisessa Erä- ja luontomuseon hakuprosessissa. Yhteensä jatkoon on valittu kuusi hakemusta 25 hakijan joukosta. Alun perin jatkoon piti valita neljä parasta hakemusta. Museon saamaan laajan kiinnostuksen vuoksi valittujen määrää ei kuitenkaan suoraan pystytty karsimaan näin pieneksi.

Päätös museon hakemisesta tehtiin Oulun kaupungin hallituksessa tammikuussa. Oulu laati hyvän ja uskottavan hakemuksen nopealla aikataululla.

Oulu nähdään potentiaalisena hakijana muun muassa laajaväestöpohjansa ansiosta. Lisäksi Oulun eduksi katsotaan Tiedekeskus Tietomaa. Erä- ja luontomuseon konseptissa korostetaan tekemällä oppimista ja toiminnallisia näyttelyitä. Näiden suhteen Oululla on vahvaa näyttöä Tietomaan ansiosta.

Raati tulossa vierailulle Ouluun

Valitsijaraati kiertää pikaisella aikataululla kaikki jatkoon valitut kohteet ja käy hankkeelle keskeisten tahojen kanssa tarkentavia keskusteluja. Oulussa raati haluaa erityisesti kiertää kaikki ehdotetut sijaintikohteet ja tutustua niihin paremmin. Oulun etuna tarjotuissa kohteissa on, että kolme neljästä on jo käynnissä olevia hankkeita.

Tarkentavia keskusteluja käydään myös Erä- ja luontomuseon rahoituksesta. Hakemuksessaan Oulu tarjosi säätiömahdollisuutta tai mahdollisuutta liittää museo osaksi Luupin kokonaisuutta. ”Lisäkeskusteluja käydään muun muassa siitä, onko kaupunki valmis tukemaan mahdollisesti perustettavaa säätiötä ja voisiko sen alle tulla muitakin museokohteita”, kertoo Museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen.

”Mikäli museosta tulisi osa Luuppia, pitäisi ratkaista kenelle sen kokoelmien omistus kuuluu tulevaisuudessa. Lisäksi selvittelyä vaatii, miten kokonaisuus sijoittuisi Luuppiin.”

Vierailtuaan kaikilla kuudella paikkakunnalla raati valitsee jatkoon neljä kohdetta. Mikäli Oulu valitaan siihen joukkoon, on kaupungin valtuuston aika tehdä asiasta virallinen päätös. Viimekädessä valtuusto päättää investoinnista ja toiminnan rahoittamisesta ja sen myötä siitä onko Oulu mukana haussa loppuun asti.

 

Museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen
p. 044 703 1341
jonna.tamminen@ouka.fi

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter