fbpx

Oululaiset kirjailijat twiittaavat kulttuuripääkaupunkiteoksen 20×26

24.1.2019 | UUTISET

Oululaiset kirjailijat osallistuvat taiteellaan Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeeseen. Muoto on ainutlaatuinen, yhtä aikaa häviävä ja säilyvä: kirjalliset ajatukset julkaistaan twitter-viestien muodossa Oulu2026-twittertilillä yhden vuoden ajan, jokaisena päivänä.

Mukana on 20 kirjailijaa, joista jokainen tekee vuoden aikana 26 twiittiä etukäteen sovittuina vuoroina. Yhteensä maailmalle lähtee siis 520 twiittiä yhden vuoden aikana.

”Oulun kirjailijaseura on tehnyt jo vuosia työtä alueen kirjallisuuden ja koko oululaisen kulttuurikentän nostamiseksi. Haluaisimme että kulttuuri kaikissa muodoissaan olisi osa oululaisten arkea ja elämää, ja että kulttuuri myös näkyisi täällä, kaduilla ja toreilla. Twiittiteos on meille kirjallinen voimannäyttö ja kutsuhuuto. Meillä on asiaa Oulusta!”, sanoo Oulun kirjailijaseuran puheenjohtaja Antti Leikas.

Twiittien aiheet mukailevat löyhästi Oulun kulttuuripääkaupunkihakemuksen teemoja, jotka ovat muotoilleet puolestaan Luovat Neuvonantajat. Lähtökohtina ovat luonto, kaupunkiympäristö, reuna-alueet ja yhteisöllisyys. Teemat julkaistaan samana päivänä, kun twiittiteos alkaa eli 1. helmikuuta 2019.

”Hanke on uudenlainen, saavutettavuudeltaan laaja ja olemme siitä innoissamme. Tämä taideteos tuo suurelle yleisölle ja raikkaalla tavalla kirjallisuutta, Oulua ja pohjoisen sielunmaisemaa. Hanke yhdistää taidetta ja teknologiaa, mikä on taatusti yksi kulttuuripääkaupunkihankkeenkin pitkäkestoisia tavoitteita. Hanke edustaa rohkeutta kokeilla uusia taiteen välittämisen muotoja”, kiteyttää kulttuurijohtaja Samu Forsblom.

Kukin vuorossa oleva kirjailija tullaan esittelemään oman viikkonsa alussa Oulu2026-somekanavilla, pääosin Facebookissa, twitterissä ja instagramissa. Twiitit tullaan myös keräämään talteen, mahdollista myöhempää kokoavaa teosta varten.

Twiittiteoksen aloittaa sarjakuvataiteilija Lauri Ahtinen 1.2.2019 ja viimeisen twiitin kirjoittaa kirjailija Katariina Vuori 31.1.2020.

Tästä Oulu2026-etusivun kuvalinkistä pääsee kirjailijaesittelyihin ja heidän twiittivuoroihinsa:

https://www.ouka.fi/oulu/oulu2026/

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter