fbpx

Oulu2026 on jo melkein täällä

3.1.2024 | KIRJOITUKSET, UUTISET

Kirjoittaja on Oulu2026:n toiminnasta vastaavan Oulun kulttuurisäätiön toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen.

Oulu2026 kulttuuripääkaupunkivuoden alkuun on aikaa enää kaksi vuotta! Aikaisempien kulttuuripääkaupunkien kokemusten perusteella tiedämme, että edessä ovat kiireisimmät valmisteluvuodet.

Vuoden 2026 aikana Oulu ja 39 kumppanikuntaa täyttyvät tuhansista kulttuuritapahtumista, kävijöitä odotamme vuoden aikana pari miljoonaa. Tapahtumat tuovat yrityksille uusia asiakkaita ja työllistävät monien alojen ammattilaisia. Onnistunut kulttuuripääkaupunkivuosi lisää koko seudun elinvoimaa.

Yhdessä koettu kulttuuri yhdistää ihmisiä ja rakentaa keskinäistä luottamusta. Tämä sosiaalinen pääoma auttaa meitä selviämään tulevaisuuden haasteista – yhdessä pystymme mihin vain!

Kulttuuriohjelmaan on jo valittu reilut 100 tuotantoa, joiden tekijät ovat paikallisia, kansallisia ja kansainvälisiä huippuja. Tarjonta on niin runsasta, että tapahtumia toteutetaan yllättävissä ja kiinnostavissa paikoissa perinteisten kulttuurilaitosten lisäksi. Valtaosa ohjelmasta tulee olemaan maksutonta.

Ohjelmaa täydennetään syksyllä 2024 avautuvan Me olemme kulttuuria – Vi är kultur -ohjelmahaulla. Toivotamme kaikki alueen asukkaat tervetulleiksi mukaan rakentamaan vuoden 2026 kulttuuriohjelmaa. Alueen yritysten kanssa rakennetaan yhteistyötä, josta hyötyvät niin kulttuuriohjelma kuin yrityksetkin.

Ohjelmatyössä pannaan uusi vaihde päälle, kun isojen tuotantojen suunnitelmat tarkentuvat ja niissä siirrytään tuotantovaiheeseen. Viestintä ja markkinointi laajenevat vähitellen koko Eurooppaan. Teemme yhteistyötä Euroopassa sijaitsevien Suomen suurlähetystöjen ja kulttuuri-instituuttien kanssa saadaksemme laajaa näkyvyyttä kulttuuriohjelmalle.

Vuoden 2024 aikana saadaan jo maistiaisia tulevasta. Ensi kesänä valmistuu uusi seinämaalaus Myllyojalle ja Oulu2026-lavalla loistavat tulevat tähdet. Makuseikkailu tarjoaa syyskuussa gastronomisia elämyksiä pikkurahalla. Marraskuu levittäytyy valon kuukautena koko laajalle Oulu2026-yhteistyöalueelle.

Meitä kaikkia tarvitaan vuoden 2026 onnistuneessa toteutuksessa! Tänä vuonna käynnistyy vapaaehtoisohjelma, jonka kautta jokaiselle tarjoutuu itseä kiinnostavia tapoja olla mukana kulttuuriohjelman toteutuksessa. Nyt on oikea aika opetella katsomaan omaa kotiseutua rakkaudella ja kertoa muualla asuville kaikesta siitä ainutkertaisesta, mitä täällä Euroopan pohjoisella reunalla voi nähdä ja kokea.

Helmikuussa valitaan maallemme uusi tasavallan presidentti. Hänelle lähtee välittömästi vaalien tuloksen varmistuttua kutsu tammikuun 2026 Oulu2026-avajaisiin.

Kenet sinä aiot kutsua mukaan avajaisiin?

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter