fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona valokuvaaja Maiju Pohjanheimo

29.4.2020 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Oulu2026 esittelee viikoittain kulttuuripersoonan. Tällä viikolla hän on valokuvaaja Maiju Pohjanheimo.

Miltä elämäsi näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

Teemme mieheni kanssa töitä kotona ja huolehdimme 1- ja 4-vuotiaista lapsistamme kotona. Kalenteri on melkein tyhjä, kuten monella muulla kuvaajalla. Lähdin mukaan Poikkeustila 2020-hankkeeseen, koska halusin pitää ajatukseni liikkeessä. Elämämme tapahtuu tällä hetkellä neljän seinän sisällä ja dokumentoin sitä kuvaamalla arjestamme vähintään yhden kuvan joka päivä. Toistaiseksi perheemme on pärjännyt hyvin. Välillä tarkennus osuu iloisiin asioihin ja toisinaan huonompiin. Niin kuin elämässä yleensäkin. Elämä on kuitenkin osoittanut, että raskaistakin tilanteista selviää ja kiitollisuus on väkevä voima silloin, kun huolet ovat tarttuneet kiinni.

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt?

Oulu tuntuu kaukaiselta. Kaupunki näyttäytyy tällä hetkellä vain luontona, retkeilypaikkoina ja leikkipuistoina. En ole käynyt keskustassa seitsemään viikkoon. En oikeastaan ajattele elämää näiden neljän seinien ulkopuolella, koska elämä tapahtuu nyt kotona. En haikaile tapahtumien ja ihmisten pariin. En halua turhaan kiusata mieltäni ja härnätä jaksamistani. Keskityn elämään kotona päivä kerrallaan.

Katso vuoden päähän, miltä elämäsi näyttää ja missä olet?

Toivon, että asiat ovat pääpiirteissään kuten nyt koronatilannetta lukuunottamatta. Olen tyytyväinen elämääni Oulussa. Urani suhteen toivon, että saan edelleen tehdä mielenkiintoisia työkeikkoja, tavata hienoja ihmisiä ja päästä välillä myös pois mukavuusalueeltani.

Oulu hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi, miksi juuri meidän alue on paras kulttuuripääkaupungiksi?

Oulussa on kokemusta niin kansainvälisen tason kuin pienten ja yhteisöllisten kulttuurielämysten järjestämisestä. Näen, että Oulun koko voi olla myös etu. Täällä on tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Oulussa on tavoitettu kulttuurin pariin myös niitä, jotka eivät aktiivisesti käy kulttuuritapahtumissa. Täällä pienetkin tekijät voivat saada näkyvyyttä ja yleisöä. Tärkeimpänä pidän kuitenkin sitä, että Oulussa toimii tosi hyviä tyyppejä kulttuurin parissa.

Lähetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Hei Oulu vuonna 2026! Olet tilanteessa, jossa sinuun voi tutustua kaikilla aisteilla kulttuurin kautta. Voit tarjota oven kokonaan uusiin maailmoihin. Niistä maailmoista ei palaakaan takaisin sama ihminen, vaan muuttunut ihminen, joka haluaa avata lisää uusia ovia. Seuraavana vuonna yhä useampi ymmärtää, miksi kulttuuri on tärkeää.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter