fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Vaara-kollektiivi

2.12.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Kuvassa Vaara-kollektiivi

Viikon kulttuuripersoonamme tällä viikolla on Vaara-kollektiivi. Vaara on vuonna 2014 perustettu kajaanilainen esittävän taiteen vapaa ammattiryhmä ja taiteilijakollektiivi. Vaara tekee kantaesityksiä, soveltavaa taidetta ja tapahtumia. Ryhmä kiertää laajasti esityksillä ja soveltavan taiteen hankkeilla pohjoisen Suomen alueella.

 

Oulu, yhdessä 32:n muun pohjoisen kunnan kanssa, on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki! Miltä nyt tuntuu?

Onhan tämä hieno juttu pohjoiselle Suomelle ja suuri mahdollisuus. Tunne on vakaa ja hyvä.

 

Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee teille? 

Vaara on perustamisestaan lähtien toiminut ekologisten teemojen parissa. Olemme tehneet jo vuosia draamallinen ympäristökasvatusta nuorille ja esityksiä, jotka paikallisesta liikkeelle pamahtaen ovat luoneet rihmoja aina ilmastonmuutoksen aiheuttamiin globaaleihin haasteisiin saakka. Ärjän taidefestivaali on puolestaan ehdotus toisenlaisen, retkeilevän festivaalin mahdollisuudesta. Meille kulttuuri-ilmastonmuutos merkitsee ehkä jatkuvuutta tälle. Mahdollisuutta pohtia miten taide ja kulttuuri voivat luoda yhteisöllisiä muotoja kohdata aikamme tuulia ja tuiverruksia.

 

Millaisena näette Oulun tällä hetkellä?

Täältä sisämaasta aina kun tulee käymään niin huomaa, että mereltä tuulee ja rätisee! Eli hyvältä näyttää, kunhan lakki pysyy päässä.

 

Millä tavoin vietätte vapaa-aikaanne?

Metsissä kulkien ja sutta ulvoen. No ei vaineskaan. Kajaanin on mainio, eläväinen pikkukaupunki ja täällähän meistä suurin osa asuu. Vietetään tällaista muumilaaksomaista pikkukaupunkielämää mainioiden illanviettojen ja kulttuuriharrastusten parissa. Välillä ajellaan maalle tai metsiin tsehovilaiseen tapaan sieniä keräämään.

 

Miltä Oulussa näyttää ja tuntuu vuonna 2026?  Miten uskotte kulttuuripääkaupunkitittelin vaikuttavan pohjoiseen Suomeen?

Kun juhlavuodesta on päästy, niin aurinko paistaa eikä syksy enää koskaan tule Ouluun. Toivomme, että projektilla on laajoja nostattavia vaikutuksia pohjoiseen Suomeen niin, että kun meren rantaan pärskähtää niin puhuri loppuu vasta Suomussalmella. Hyvin mielen odotetaan hienoa projektia!

 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter