fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Roope Sulkala

7.10.2020 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

 

Tämän viikon Oulu2026-kulttuuripersoonamme Roope Sulkala, 29, on oululainen tapahtumajärjestäjä, keikkapromoottori sekä ravintolayrittäjä.

 

Roope, miltä elämäsi näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

Yrittäjän näkökulmasta tilanne on ollut jo pitkään vaikea. Ravintola- ja tapahtuma-alan tilanne on tällä hetkellä maanlaajuisesti todella epävarma. Tätä kirjoittaessa hallitus on linjaamassa uusia ravintolarajoitteita, jotka tietenkin vaikuttavat myös meidän toimintaamme. Tapahtumien järjestämistä on myös rajoitettu jo pitkään ja tulevaisuuden näkymät ovat tällä hetkellä sumussa. Yleensä suunnittelemme tapahtumia 6-12k etukäteen, mutta nyt tilanteet muuttuvat niin nopeasti, että ohjelmaa on vaikea suunnitella edes muutamien viikkojen päähän. Tällä hetkellä ravintola-ja tapahtuma-alalla on käynnissä selviytymistaistelu.

Työ- ja yritysrintaman epävarmuuden rinnalla (etä)opinnot yliopistolla tuovat kuitenkin hieman rutiinia arkeen. Myös liikunta pitää mielen virkeänä. Voin suositella pyöräilyä ruskaisissa maisemissa!

 

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt?

Tällä hetkellä näyttää todella kauniilta. Ruska pukee Oulua. Kaipaisin kuitenkin jo ihmisten pariin ja tapahtumiin. Ja täysillä takaisin töihin tietenkin…

 

Oulu hakee kulttuuripääkaupungiksi, miksi juuri meidän alueemme on paras kulttuuripääkaupungiksi?

Mielestäni Oulu tarvitsee tämän tunnustuksen. Täällä on paljon loistavia tekijöitä ja laadukasta kulttuuritoimintaa, joka ei valtakunnallisesti pääse esille johtuen pohjoisesta sijainnista. Myös oululainen kulttuuri-ilmapiiri kaipaa avoimuutta sekä kokeilunhalua. Alueella tapahtuu paljon kokemisen arvoista toimintaa, joka jää kuitenkin huomiotta. Kaipaisin yleisöltä rohkeutta lähteä kokemaan uutta.

 

Lähetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Hyvä Oulu! You’re worth it!

 

 

Kuva: Maiju Pohjanheimo / Kaleva

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter