fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Raimo Paaso

3.6.2020 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Olen hiippakuntasihteeri Raimo Paaso Haukiputaalta. Työni keskiössä on Pohjois-Suomen kirkkomusiikin ja jumalanpalveluksien kehittäminen.

Miltä elämäsi näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

Olen opetellut erityisesti tämän kevään aikana keskittymään kysymyksen juuri nyt-hetkeen. Nyt-hetkestä käsin tuntuu sykähdyttävältä ihailla luonnon heräämistä  ja sitä kautta myös tuntuu kuin omassakin sielussa olisi uutta ja tuoretta voimaa. Poikkeusaika on vaatinut  kyllä erityisen paljon keskittymistä siihen, että myös hyvää ja kaunista on kaikkialla koko ajan yhtä paljon kuin ennenkin.

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt?

Oulu on valon kaupunki. Sen olen huomannut erityisesti perheessämme asuvan ranskalaisen vaihto-oppilaan kautta, joka on hullaantunut yön valon määrästä.

Katso vuoden päähän, miltä elämäsi näyttää ja missä olet?

Vaikea kysymys kun ei voi olla varma edes huomisen asioista, mutta toivon, että edelleen saisin toteuttaa musiikillisia unelmiani täällä asuvien ihmisten kanssa ja saisimme kokoontua normaalisti soittamaan ja laulamaan. Oulussa ja koko Pohjois-Suomessa on valtavasti musiikillista potentiaalia ja uskon, että vuoden päästä olemme yhdessä taas löytäneet musiikista jotan uutta ja hyvää elämää edistävää.

Oulu hakee kulttuuripääkaupungiksi, miksi juuri meidän alue on paras kulttuuripääkaupungiksi?

Oulu on Euroopan pohjoinen Pariisi! Oulu on aidosti Euroopan pohjoinen sydän, joka sykkii ja levittää hyvää ennenkaikkea oululaisille, mutta meidän kautta kaikkialle. Oululaisuus on lähde, joka pulppuaa kultuurissa iloisesti ja niin monisäikeisesti, että kulttuuripääkaupunkina Oulu olisi lahja koko euroopalle.

Lähetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Olokaa vain ja tehkää sitä hyvää mitä sielu sannoo niin hyvä tullee! Ja mikä parasta, täällä me saahaan olla just semmosia ku ollaan ja se riittää. Tsemppiä!

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter