fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: KEKSI Kollektiivi

28.10.2020 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

 

KEKSI Kollektiivi on oululainen kuuden naisen vuonna 2015 perustama katutanssikollektiivi, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää pohjoissuomalaista katutanssikulttuuria. Jäsenistä tällä hetkellä kolme asuu Oulussa. Kollektiivi järjestää aktiivisesti tapahtumia ja työpajoja katutanssiin liittyen sekä tekee myös tilauksesta esiintymis -ja opetuskeikkoja Oulun alueella. KEKSI Kollektiivin löydät niin Facebookista kuin Instagramista.

 

KEKSI Kollektiivin Anu Rytivaara, Marja Isotalo ja Jenni Ylitalo, miltä elämä näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

Kevät ja kesä olivat poikkeuksellisen rauhallista aikaa, kun normaalit kiireet, tapahtumat, matkat ja suunnitelmat jäivät pois. Akkujen lataaminen teki henkilökohtaiselle hyvinvoinnille todella hyvää ja rauhoittumisen aika antoi mahdollisuuden pohtia tulevaa. Kesällä pystyimme onneksi treenaamaan myös ulkona ja tarjolla oli paljon nettitunteja ja workshopeja. Olemme nyt syksyllä järjestäneet kerta viikkoon kaikille avoimia treenisessioita ja ehdimme järjestää muutamat huiput workshopit ja esityskiertueen nuokkareilla. Nyt seurailemme tilannetta ja toivomme, että voimme pitää sessiota turvallisuusohjeita noudattaen mahdollisimman pitkään.

 

Miltä Oulu näyttää teidän silmin juuri nyt? 

Katutanssikulttuuriin kuuluu vahvasti yhteisöllisyys sekä yhdessäolo ja poikkeustilanne on luonnollisesti rajoittanut tätä paljon. Olemme ylpeitä oululaisista kulttuurituottajista, jotka ovat sopeutuneet poikkeustilanteeseen upealla tavalla järjestämällä esimerkiksi livestriimikonsertteja. Kaipaamme kuitenkin 45:sen tanssilattiaa kolmen aikaan yöllä kun hiki lentää, basso jauhaa ja ihmiset kohtaavat toisiaan ilman turvaväleja ja pelkoa.

Omasta näkökulmastamme elämme ehkä hiukan odottavassa tilassa. Olemme saaneet apurahaa toimintojamme ja tapahtumien järjestämistä varten ja nyt yritämmekin miettiä, kuinka toteuttaa suunnitelmamme erinäköisissä skenaarioissa. Toivomme, että tilanne paranee taas pian ja pääsemme taas kohtaamaan toisiamme kulttuurin parissa.

 

Oulu hakee kulttuuripääkaupungiksi, miksi juuri meidän alueemme on paras kulttuuripääkaupungiksi?

Oulussa on rehellinen ja aito tekemisen meininki, sekä runsaasti potentiaalia ja kapasiteettia. Tässä kaupungissa on ihan älyttömän paljon osaamista ja hyviä tekijöitä, jotka saavat aikaiseksi tosi siistejä juttuja pienillä resursseilla ja hyvällä motivaatiolla. Jos siihen kaveriksi saataisiin tittelin tuomat resurssit, olisi mahtavat mahdollisuudet tehdä Oulusta vetovoimainen ja houkutteleva kaupunki. Toivoisimme myös, että kulttuuripääkaupunkitittelin myötä nämä mahdollisuudet olisivat paremmin kaikkien saavutettavissa. Kulttuuri luo hyvinvointia, siksi se on tärkeää!

 

Lähetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Oulu!! Nyt mieluummin överit kun vajarit!!

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter