fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Essi Kummu

27.5.2020 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Essi Kummu, kirjailija

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt?

Oulu on hiljentynyt.  Oli jännä kokemus käydä viikko sitten torilla ja keskustassa. Ensimmäistä kertaa lokit kirkuivat ja tulivat lähelle, se oli kesän ääni. Ihmisten hälinä puuttui ja se tietty rytmi, joka tulee kaupungin vilinästä. Olen viettänyt aikaa jostain syystä vesien äärellä. Kävin Tuiran uimarannalla termarikahveilla ja toisella kertaa turvavälikävelyllä ystävän kanssa ja myös muut rannat ovat tulleet tutuiksi. Oulujoki on ihana. Se on tullut tärkeäksi minulle. Työhuoneella Hiukkavaaran kasarmeilla taiteilijakollegat ovat kasvattaneet taimia. Ne liikuttavat ihan joka päivä, sillä niissä uusi, hauras elämä näkyy. Tämä on kaikesta huolimatta ihana kevät.

 

Katso vuoden päähän, miltä elämäsi näyttää ja missä olet?

Oi, elämäni on vuoden päästä rauhallista ja olen vihdoin uskaltanut hankkia itselleni koiran, jota rakastan ihan hirveästi. Käymme usein kävelyillä ja juttelen sille koko ajan kaikenlaista. Lisäksi tontti mökkiä varten on löytynyt ja työ sen suhteen alkanut ja seuraava kirja näyttää valmistuvan ajallaan. Sen rakenne on vuoden päästä valmiina, ehkä jotkut rönsyt saattavat vielä törröttää sieltä langanpätkinä, mutta korjaan ne kyllä taas vuoden kuluessa, hiljaa hyvä tulee. Lisäksi luvassa on muutama jännä proggis, joista ei voi sanoa vielä mitään ääneen.

On muuten suurenmoista vanhentua. Joku ystävistä kysyi juuri instagramissa, että mikä on ihmisen elämän keskipäivä. Onko se siinä, kun täyttää kolmekymmentäseitsemän, hän kirjoitti. Ehkä se on, ja ensi vuonna olen lähempänä neljääkymmentäneljää eli tarpeeksi vanha elämään rohkeasti juuri itseni näköistä elämää. Sellaista, jossa kaikki ovat kilttejä toisilleen.

 

Oulu hakee kulttuuripääkaupungiksi, miksi juuri meidän alue on paras kulttuuripääkaupungiksi?

Oulu on mahtava. Meillä on upeita ja elinvoimaisia taiteilijoita ja paljon ihmisiä, joita arvostan ammatillisesti, mutta myös suurina sieluina. Olisi rikos mainita heistä vain muutama, silloin joku ihana jäisi sanomatta ja saisin siitä tunnontuskia. Tänne on hyvä tulla, sillä täällä voi saada aikaan myös pienen kulttuuriskandaalin tai myrskyn vesilasissa aika pienellä volyymilla, riittää esimerkiksi, jos joku tanssii alasti.

 

Lähetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Tsempit tulevalle kulttuuripääkaupungille 2026? HURRAA! Mikä juhla, nyt korona on ohi, hönkikää ihmiset toistenne niskoihin ja likistelkää, puristelkaa ja ahtautukaa kaikkialle yhtä aikaa, opetelkaa viimeistään nyt kielisuudelmat ja poskisuudelmat ja kaikki muu, jossa kosketellaan ja nauttikaa väkijoukoista! Ennustan, että koronan jälkeen enää kukaan ei halua kuluttaa vapaa-aikaansa tuhlaamalla rahaa ostoskeskuksissa. Uusi normaali on se, jossa kaikki nauttivat luonnosta ja menevät ensi tilassa tapaamaan ystäviään ja arvostavat kylän vanhimpia ja ryntäävät kulttuuritapahtumiin, kun niitä on, mikä onni se onkaan juuri meidän kulttuurifestivaalillemme, vuodelle, josta tulee sensaatio, sillä se löydetään & saamme aplodit koko EU:lta. Meistä tulee kirkas tähti.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter