fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Arja Huotari

20.10.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Arja Huotari

Viikon kulttuuripersoonamme on Arja Huotari, kulttuuritalo Valveen johtaja sekä Oulun kaupungin kulttuuripalvelupäällikkö. Arjan työn keskeinen tavoite on luoda toimintaedellytyksiä taiteen ja kulttuurin toimijoille ja kulttuuritoiminnalle sekä edistää kulttuuripalvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta. Huotarin neljä vuosikymmentä kestänyt työura Oulun kaupungin kulttuuripalveluissa on pian päättymässä eläkkeelle siirtymisen vuoksi. 

 

Oulu, yhdessä 32:n muun pohjoisen kunnan kanssa, on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki! Miltä nyt tuntuu, Arja?

Oulun voitto Euroopan kulttuuripääkaupunkikisassa on todella hieno asia ja tulossa on uusia näkökulmia avaava muutosprosessi. Se on innostava mahdollisuus kehittää kaupunkia taiteen ja kulttuurin keinoin. Uskon, että kulttuuripääkaupunkitoiminta tuo mahdollisuuksia edistää myös pohjoispohjalaista yhteistyötä ja maakunnan eri puolet tulevat nykyistä tutummiksi meille ja muille.

 

Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee sinulle? 

Kun kulttuuri-ilmaston muutos toteutuu ovat taide ja kulttuuri luonteva osa koko yhteisön toimintaa ja sen kehittämistä. Muutosprosessin myötä tunnistetaan kulttuuritoiminnan vaikutukset ihmisten hyvinvointiin ja kulttuuritoiminta sekä taiteen sisällöt ovat sujuvasti kuntalaisten arjessa. Kulttuuripääkaupunkihakemuksessa sekä Oulun kaupungin kulttuuristrategiassa on kuvattu kulttuuri-ilmaston muutoksen tavoitteita ja sen toteutukseen tarvittavia toimenpiteitä. Kulttuuri-ilmastonmuutos merkitsee minulle myös vahvaa sitoutumista varsinaisen ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Se tarkoittaa esimerkiksi lähikulttuuripalvelujen edistämistä sekä kuntalaisten oman kulttuuritoiminnan mahdollistamista omilla asuinalueilla.

 

Millaisena näet Oulun tällä hetkellä?

Oulu on sopivan kokoinen. Kaupunki on riittävän iso monipuolisten palvelujen tuotantoon ja ylläpitämiseen sekä toisaalta se on sopivan pieni niin, että palvelut ja toiminnot on mahdollista rakentaa saavutettaviksi. Oulussa on hyvä ja turvallista elää. Oulussa on myös mahdollisuus oppia aina uutta ja innostua uusista ilmiöistä.

 

Millä tavoin vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-aikaani vietän mieluiten perheen ja muiden läheisteni kanssa. Erityisen mukavaa on touhuta pienten lapsenlasten kanssa. Taide ja kulttuuri kiinnostavat toki myös vapaa-aikana ja osallistun mielellään toimintaan ja tapahtumiin Oulussa ja muualla Suomessa. Erityisenä haaveena on kädentaitojen kehittäminen tulevien eläkepäivien yhtenä sisältönä.

 

Miltä Oulussa näyttää ja tuntuu vuonna 2026?  Miten uskot kulttuuripääkaupunkitittelin vaikuttavan pohjoiseen Suomeen?

Kulttuuripääkaupunkititteli tuo Ouluun ja koko pohjoiseen Suomeen lisää avoimuutta ja suvaitsevaisuutta. Lisääntyvä eurooppalainen yhteistyö vahvistaa toisaalta meidän omaa pohjoista identiteettiä ja toisaalta avaa ymmärrystä muita kulttuureja kohtaan

 

Kuva: Harri Tarvainen

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles