fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Aapo Rautio

30.9.2020 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Aapo Rautio, 20, on oululainen ilmakitaristi, muusikko ja elokuvantekijä.

 

Aapo, miltä elämäsi näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

Elämäni tämän poikkeuksellisen tilanteen aikana on tuntunut yllättävän normaalilta. Aikaa on ollut mukavasti toteuttaa ja ideoida erilaisia projekteja. Uutta lyhytelokuvaakin on tulossa hyvin todennäköisesti tämän vuoden puolella.

 

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt?

Oulu on minulle koti. Se tuntuu avoimelta, rauhalliselta, mutta myös elävältä. Luonnonläheisyys yhdistettynä sekä urbaaniin että perinteikkääseen kaupunkikuvaan on Oulun sydän. Ja tietysti sen täyttävät, ihanat ihmiset.

 

Oulu hakee kulttuuripääkaupungiksi, miksi juuri meidän alueemme on paras kulttuuripääkaupungiksi?

Oulun alue olisi loistava valinta kulttuuripääkaupungiksi, sillä vielä on paljon tehtävää, jotta Oulu voisi nousta täyteen potentiaaliinsa. Kulttuurin pitäisi olla lähellä ihmistä sen sijaan, että ihmisen pitäisi tulla kulttuurin luo. Nuorilla tulisi olla parempia mahdollisuuksia toteuttaa unelmiaan. Ihmisillä tulisi olla mahdollisimman hyvä olla täällä. Nämä asiat ovat tärkeitä asioita Oulu2026-ohjelmassa, ja kulttuuripääkaupungiksi valitseminen auttaisi edistämään niitä mahdollisimman tehokkaasti.

 

Lähetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Tsemppiä Oululle ja oululaisille jatkoon kulttuuripääkaupunki-kisassa! Me yhdessä tehdään paras mahdollinen tulevaisuuden Oulu!

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter