fbpx

Oulu2026 etsii taiteen ja luovien alojen neuvonantajia

18.6.2018 | UUTISET

Oulu2026 ja Oulun kaupunki on aloittanut laajan taiteen ja luovien alojen neuvonantajien etsinnän Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeeseen vuodelle 2026.

Elokuun loppuun mennessä on tarkoitus kartoittaa erittäin kattava luovien neuvonantajien verkosto, johon pyydetään ehdotuksia koko seutukunnalta.

”Pyydämme nimiä ja suosituksia lähes 200 eri taholta. Joukossa on kulttuuritoimijoita, luovan alan verkostoja, arjen ja yhteistöllisyyden edistäjiä – asiantuntijoita laidasta laitaan”, sanoo kulttuurijohtaja Samu Forsblom, joka on myös Oulu2026-hankkeen ohjelmajohtaja.

”Neuvonantajien rooli tulee olemaan erittäin keskeinen ja oleellinen ensivaiheen hakemusta jätettäessä. He määrittävät hakemuksen sisällölliset ohjelmateemat parhaalla mahdollisella asiantuntemuksellaan,” lisää Oulu2026-hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen.

Luovat asiantuntijat tulevat työskentelemään tiiviisti yhdessä Oulu2026-ohjelmatyöryhmän kanssa. He työstävät kulttuuripääkaupunkihakemuksen teemat ja osallistuvat kaupungin kulttuuristrategian laatimiseen. Ehdokkaalta edellytetään laaja-alaista kulttuurituntemusta ja -näkemystä koko seutukunnan kehittämisessä. Neuvonantajien lopullinen ryhmäkoko selviää verkoston ehdotusten jälkeen.

 

Lopullisen kokoonpanon nimeää Oulun kaupunginjohtaja Oulu2026 -projektitiimin esityksen pohjalta. Heidän on oltava valmiit sitoutumaan työhön 1.9.2018 – 28.2.2019 väliselle ajalle. Kokouksia on noin kerran kuukaudessa. Korvauksena on kokouspalkkio ja matkakulut Oulun kaupungin luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön mukaan. Mukana oleminen ei aiheuta jääviyttä, vaan jäsenet voivat myöhemmin jättää kulttuuripääkaupunkiohjelmaan virallisia hanke-ehdotuksia.

Oulu2026-kulttuuripääkaupungin ensivaiheen hakemuksen tulee olla valmis vuonna 2020. Ensivaiheen valinnan tekee EU:n nimeämä valintaraati, jonka esityksen mukaan Opetus- ja kulttuuriministeriö ilmoittaa valitun kaupungin komissiolle. Tässä suhteessa prosessi on erilainen kuin edellisellä kierroksella, jolloin ensivaiheen päätös tehtiin kansallisesti.

Lopullinen Euroopan kulttuuripääkaupunki vuodelle 2026 selviää vuonna 2022.

Tässä vaiheessa kisaan ovat Oulun lisäksi ilmoittautuneet Tampere ja Mänttä-Vilppula.

Neuvoantajahakemus ja verkostot löytyvät osoitteesta: https://www.ouka.fi/oulu/oulu2026/neuvonantajat

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter