fbpx

Mystiset meduusat valtaavat Hupisaaret

23.9.2019 | UUTISET

Myös Oulun kaupungintalo on jälleen yksi Lumo-valofestivaalin vetonauloista

Tämän vuoden Lumo-valofestivaali keskittyy Hupisaarille. Puistoon avataan useita valoteoksia, joista suurin on näyttävä Jellyfish. Puolalaisen taiteilijan Magdalena Radziszewskan suuret, liikkuvat meduusat luovat puiden latvoihin mielikuvan syvästä valtamerestä.

”Lumossa on tänä vuonna kolme pääteosta, yksi kaupungintalolla, yksi Hupisaarilla ja yksi Prunnitorilla. Hupisaarille sijoittuu valtaosa teoksista ja puisto hehkuu taianomaisena, ennennäkemättömänä keitaana. Yleisölle on luvassa wow-elämyksiä”, kuvailee ohjelmapäällikkö Jarkko Halunen.

Lumo-valofestivaali sai tänä vuonna ennätysmäärän teosehdotuksia, yli sata, joista suuri osa tuli ulkomailta.

”Lumon tunnettuus maailmalla on kasvanut ja tänne halutaan valoteoksia näytille. Laadukkaita ehdotuksia oli niin paljon, että valinta oli vaikea. Päädyimme kokonaisuuteen, jossa eri tyyliset teokset täydentävät toisiaan”, kertoo vastaava tuottaja Anna Lanas.

Seitsemättä kertaa järjestettävää Lumo-valofestivaalia vietetään tänä vuonna 22.-24. marraskuuta. Teemana on Luontomme. Teoksia on yhteensä noin parikymmentä, joista seitsemän tulee viidestä eri Euroopan maasta.

Tämän vuoden pääteokset ovat siis virolaisryhmän rakentama Our Nature Our World Oulun kaupungintalon julkisivussa, Hupisaarten puolalainen Jellyfish sekä oululaisten Riku Rousun ja Jani Pitkäsen Prunnitorille tekemä urbaani Lähde, johon yhdistyy myös musiikki.

Lopullinen ohjelma on selvillä 14. lokakuuta.

Lumo Light Festival Oulu on Oulun kaupungin järjestämä, maksuton ja kaikille avoin festivaali.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter