fbpx

Mot jämlikhet och välmående genom samarbete

26.4.2023 | UUTISET

Målet med Yhdenvertainen Oulu2026 -hanke (Jämlikt Uleåborg2026-projektet) är att öka kommunernas och den tredje sektorns förmåga att producera jämlika kulturtjänster och öka kulturtjänsternas tillgänglighet.

”Med hjälp av olika diskussionsmöten och workshops för beslutfattarna, tjänstemännen och kulturaktörerna i kommunerna siktar vi på att få ökad kännedom om hur mångfald kan främjas”, berättar projektkoordinator Henrik Skarevik.

Projektet pågår i två år och har Norra Österbotten och Kajanaland som projektområde. Ett av projektets syften är också att främja mångfald och att stärka deltagandet genom att förbättra likvärdiga möjligheter för invånarna att använda kommunernas kulturtjänster och att delta i genomförandet av Uleåborg Europas kulturhuvudstad 2026.

En speciell målgrupp i projektet är minoritetsgrupperna.

Skarevik ser projektets mål som mycket viktiga och ser fram emot sitt nya jobb.

”Projektet främjar invånarnas jämställdhet och hållbart välstånd. Det här är verkligen en jättefin möjlighet att på längre sikt påverka den kulturella klimatförändringen i norra Finland. Jag har ju själv hört till en språkminoritetsgrupp när jag bodde i Sverige. Som återflyttare skulle jag vilja se att svenskan var mer synlig Uleåborg. Staden är trots allt en språkö. Och så har vi ju den nordligaste svenskspråkiga grundskolan i Finland. Det är ganska fräckt!”

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter