fbpx

Makea rössytryffeli voitti Tuunaa rössy -kisan

28.1.2019 | UUTISET

Oulun Paistinkääntäjien, Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarien ja aidosta verestä rössyä valmistavan Viskaalin tilan järjestämä ruokakilpailu Tuunaa Rössy! on päättynyt ja voittajat valittu.

Voittajaksi valikoitui varsin ylivoimaisesti rössyltä, tummalta suklaasta ja marjoilta maistuva, makea Röffeli.

”Olen intohimoinen kotitekoisten konvehtien ja tryffeleiden tekijä ja kun kuulin tästä kisasta rössyn rakastajana, oli selvää, että kehitän rössytryffelin – oisko se sitten vaikka röffeli. Makeahkona versiona rössy antoi minulle tarpeeksi haastetta”, reseptin luonut voittaja Seija Seljänperä sanoo.

Tuomaristo kehui voittajareseptiä kilpailun tavoitteiden mukaiseksi.

”Röffeli on innovatiivinen sekä kaikkien toteutettavissa ja varmasti maistuu niin nuorille kuin aikuisillekin. Se voisi toimia myös alueellisena matkailutuliaistuotteena tai tarjottavana maistiaisena eri tilaisuuksissa tai kokkareilla tilaisuudessa kuin tilaisuudessa. Vaikkapa kaupungin vastaanotolla, kun kestitään ulkomaalaisia vieraita”, tuomariston jäsen, ravintoloitsija Sari-Helena Forsman sanoo.

Kilpailuun lähetettiin yhteensä 34 reseptiä, joista viisi parasta palkittiin lauantaina 26. tammikuuta Kauppakeskus Valkean Kesäkadulla järjestetyssä tapahtumassa. Ravintola-alan ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsi voittajat reseptin ja kuvan perusteella. Tavoitteena oli nostaa pohjoispohjalaisen perinneherkku rössyn arvostusta ja käyttöä etsimällä uusia innovatiivisia reseptejä, joissa raaka-aineena käytetään rössyä.

Röffelin lisäksi muut finalistit olivat: Rössyburger eli Viskaalin Mörkö (Jussi Markus), Rössypottua De Gamlas Hem (Ilkka Jurmu, De Gamlas Hem), Paholaisen Rössykakku ja Rössypallot (Sampo Kotajärvi, Uniresta) sekä Ranskan valloituksen tehnyt Rössypottuannos (Pasi Lassila).

Viiteen parhaaseen reseptiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.tuunaarossy.fi. Myös kilpailun muuta sanoa päivitetään sivuille myöhemmin.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter