fbpx

Lumo-valofestivaali julkisti koko ohjelmansa

17.10.2018 | UUTISET

Lumo-viikonlopun aikana yli parikymmentä valokohdetta Oulun keskustassa

Ennätysmäärä ensiesityksiä ja kansainvälisyyttä

 

Kuudetta kertaa Oulussa järjestettävä Lumo Light Festival keskittyy tänä vuonna yhteen viikonloppuun ja ydinkeskustaan.  23.-25. marraskuuta pidettävä festivaali sisältää useita ensiesityksiä ja on entistäkin kansainvälisempi.

Kaikkiaan valotaidetta nähdään perjantaista sunnuntaihin yli parissa kymmenessä kohteessa ja mukana on jälleen useita esittäviä teoksia, joissa nähdään muun muassa flamencon ja tulen yhdistelmiä, balettia, teatteria ja musiikkia.

Kansainvälisiä pääteoksia on tänä vuonna kolme. Kauppakeskus Valkean Kesäkadulle kohoaa halkaisijaltaan seitsemänmetrinen Museum Of The Moon. Kirkkokatu 9:n pysäköintialueella nähdään belgialainen Skeleton Dance -luurankotanssi, ja Oulun tuomiokirkon torni kiedotaan rakkauden myrskyyn Sturm Der Liebe -teoksella.

Näkyvin pysyvistä valokohteista on Kaupunginojan puistovyöhykkeen eli Plaanaojan varren valaisu Lyötynpuistosta Pokkisenpuistoon. Idea pohjautuu puistojen alkuperäiseen tarkoitukseen estää tulipalojen leviäminen kaupungin sisällä. Valaistus korostaa puistojen rakenteita, kasvillisuutta ja veistoksia vaihtelevilla lämpimän valkoisen ja oranssin eri sävyillä – tulen sävyillä. Valaistut elementit rajautuvat lähelle kaupunginojaa, mikä pimeään aikaan korostaa ojan merkitystä puistovyöhykkeen selkärankana. Kulkuväylien valaistus yhtenäistetään ja valaisimet vaihdetaan energiaa säästävään led-tekniikkaan.

Festivaali palaa jälleen myös tutulle tapahtumapaikalle Madetojan puistoon, jossa nähdään valoteos Initium. Valoinstallaatioistaan tunnetun Flowers of Life -kollektiivin teoksessa on suuria ultravalokukkia ja ääntä.

 

Uutta tänä vuonna on myös laajemman kaupunkiyhteisön mukaantulo: Coronaria Silmäsairaala toteuttaa julkisivuvalaistuksensa yhteistyössä Oulun sarjakuvafestivaalin kanssa Sammakkotalossa. Lehto Asunnot puolestaan valaisee keskustassa sijaitsevia työmaitaan. Lisäksi Lumo Menussa on mukana useita ravintoloita, jotka tarjoavat festivaaliyleisölle omia erikoisuuksiaan.

Tämänvuotisen tarjonnan lisäksi Lumossa ovat edelleen mukana aluetapahtumat Martinniemessä ja Oulunsalossa sekä Sanginsuun pieni kyläkoulu juhlavalaistaan 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Koko Lumo Light Festival -ohjelmisto:

https://www.ouka.fi/oulu/lumo

www.facebook.com/Lumoulu

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter