fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Stepa

28.7.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

 

Viikon kulttuuripersoonamme on rap-artisti Stepa. Oulusta käsin valtakunnalliseen musiikkikenttään vaikuttavaa sodankyläläis-lähtöistä Stepaa on tituleerattu Pohjoisen suomiräpin ääneksi. Stepan lyriikoissa käsitellään syvällisiä ja suuria teemoja kuten rauhaa ja rakkautta.

“Minut tunnetaan nimellä Stepa. Minä olen luultavasti jotain muusikon ja taikurin väliltä.”

Oulu, yhdessä 32:n muun pohjoisen kunnan kanssa, on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki! Miltä nyt tuntuu, Stepa? 

Minä toivon, että ruohonjuuritason tekijät voivat ajatella olevan osa tätä titteliä. Tiedän, että tämänkaltaiset hankkeet toteutuvat virallisia reittejä pitkin, mutta virallisia reittejä ei olisi ilman ruohonjuuritasoa. Me kaikki lähdemme ruohonjuuritasolta ja toivottavasti me kaikki pikkuruiset tekijät voimme ajatella olevan osa suurempaa kokonaisuutta, joka tuo vain ja ainoastaan hyviä asioita elinympäristöömme.

 

Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee sinulle? 

Minä en tiedä mitä kulttuuri-ilmastonmuutoksen periaatteet ovat, mutta mielestäni ihmiselämän tarkoitus piilee taiteessa. Taide ja kulttuuri ovat merkkejä meistä. Mielestäni jokaisen tulisi piirtää jotain tai tehdä laulu. Taide ei myöskään ole hippiä tai elitististä, vaan kaikki puutarhatöistä perhojen sidontaan on todella kaunista ja arvokasta taiteellista työtä.

 

Miten uskot kulttuuripääkaupunkitittelin vaikuttavan pohjoiseen Suomeen? 

Olen aina uskonut, että taiteella voi elää mikäli sen puolesta on valmis kuolemaan. Pohjois-Suomi tulee saamaan lisää kuolemattomia esityksiä ja esitykset tuovat ihmisiä yhteen. Kaikki voittavat.

 

Euroopan kulttuuripääkaupunki -toiminnassa korostuu vastavuoroisuus muun Euroopan kanssa. Mitä voimme oppia toisiltamme? 

Ystävällisyyttä.

 

Miltä Oulussa näyttää ja tuntuu vuonna 2026?  

Kaupunki tulee olemaan täynnä valoja ja värejä. Sellaisia värejä, jotka vievät katselijan merenpohjaan ja taivaan korkeuksiin. Tuuli tulee puhaltamaan puiden lehtiin musiikkia ja minä hymyilen jostain sieltä ruohonjuurten seasta.

 

Kuva: Loasteeze

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter