fbpx

Kulttuurin vapaalle kentälle opintomatkoja Eurooppaan

8.5.2018 | UUTISET

Oulun ja sen lähialueiden vapaan kentän kulttuuritoimijoille on avattu mahdollisuus päästä opintomatkoille Eurooppaan. Tavoitteena on lisätä ja voimistaa kansainvälisiä suhteita Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -hankkeen tiimoilta. Kohteina ovat ensisijaisesti Oslo, Wien, Pariisi ja Lontoo.

Opintomatkat ovat osa Oulun kaupungin toteuttamaa Kulttuuripääkaupunki kansainvälistymisen ja elinvoiman edistäjänä -hanketta, joka saa AIKO-rahoitusta Pohjois-Pohjanmaan liitolta. Nyt avattu opintomatkarahoitus on ensimmäinen hanke, jolla on tarkoitus tukea Oulun hakemusta Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026.

Opintomatkoille valitaan kaikkiaan 15 kulttuurin vapaan kentän toimijaa Oulusta, Kempeleestä, Iistä, Hailuodosta, Muhokselta, Tyrnävältä, Limingasta tai Lumijoelta. Hakuaika opintomatkoille päättyy 31. toukokuuta.

Matkojen tavoitteena on kehittää paikallista kulttuuritarjontaa ja sen saavutettavuutta, nostaa kulttuuriprofiilia ja tehostaa valtioiden rajoja ylittävää yhteistyötä. Hakemuksia arvioidaan myös niiden mahdollisuuksista luoda ja kehittää eurooppalaista yhteistyötä liittyen Oulun kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026. Valituille ilmoitetaan 21. kesäkuuta mennessä.

Hakuohjeet ja ilmoittautumislomake löytyvät osoitteesta: ouka.fi/oulu/oulu2026/opintomatkat

Lisätietoja:

Heli Metsäpelto
Oulu2026-projektipäällikkö
Puh 044 703 7554
heli.metsapelto@ouka.fi

Piia Rantala-Korhonen
Oulu2026-hankejohtaja
Puh 044 703 1116
piia.rantala-korhonen@ouka.fi

Oulu2026-hankkeen nettiosoite: ouka.fi/oulu/oulu2026/

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter