fbpx

Cities Fund for Culture -rahasto julkaistiin – hakuaikaa 25. helmikuuta asti

30.11.2021 | UUTISET, Villisti kaupunki

Kestävää kulttuuria

Culture Next -kaupunkiverkosto pilotoi Cities Fund for Culture -rahaston, joka on vaihtoehtoinen rahoituslähde eurooppalaiseen yhteistyöhön kulttuurialalla. Kymmenen eurooppalaista kaupunkia on antanut panoksensa yhteisrahoitukseen, jota tarjotaan avoimen haun kautta eurooppalaisille artisteille, jotka ovat kiinnostuneita yhteistyöstä ja jakamaan tulevaisuuden kestävän kulttuurin visionsa.

”The Cities Fund on alhaalta ylöspäin ratkaisu, joka täydentää Euroopan komission ylhäältä alaspäin toimivia rahoitusrakenteita. Kokeilemme uusia tapoja edistää kulttuurillista yhteistyötä niin kaupunkien kuin valtioiden tasolla”, sanoo verkoston pääsihteeri Ștefan Teișanu.

Pilottirahastoon valitaan seitsemän eurooppalaista artistia työskentelemään itsenäisesti tai kollektiivisesti ja jakamaan visionsa kulttuurista nykyisessä muuttuvassa maailmassa. Fasilitoidun prosessin myötä valikoiduille artisteille tarjotaan mahdollisuuksia keskustella ja työskennellä yhdessä, jonka jälkeen he voivat päättää haluavatko he luoda teoksensa itsenäisesti vai yhdessä.

Culture Next -verkoston kaikki jäsenkaupungit isännöivät ja mainostavat valmiita teoksia. Verkosto koostuu 26 kaupungista, jotka tulevat 17 Euroopan unionin jäsenmaasta ja UK:sta.

Kohokohdat:

• Seitsemän eurooppalaista artistia saa 2000 € rahoituksen ja täyden vapauden itsenäiseen luomiseen tai teosten luomiseen yhdessä kenen tahansa muiden valittujen artistien kanssa;
• Hakuaika päättyy 25. helmikuuta 2022;
• Keskeiset valintakriteerit: ehdotuksen laatu hakijan visiota kulttuurin kestävästä tulevaisuudesta (max. 2000 merkin essee);
• Taiteellisen projektin toteutuksen kesto: kesäkuusta marraskuuhun 2022
• Valmiita taideteoksia mainostetaan 17 maassa, joita Culture Next -verkoston jäsenkaupungit edustavat.

Cities Fund for Culture -rahaston kymmenen perustajaa ovat Aveiro (PT), Braga (PT), Belfast (IE), Cluj-Napoca (RO), Elefsina (GR), Faro (PT), Leeuwarden (NL), Leeds (UK), Leuven (BE) ja Oulu (FI).

Lisätietoja Cities Fund -rahastosta: www.culturenext.eu/cities-fund.

Cities Fund for Culture -rahasto julkaistiin 26. marraskuuta 2021 Farossa, Portugalissa Culture Next -verkoston seitsemännessä tapaamisessa. Tapaamisen teema oli kulttuuri ja kestävyys, ja sen erityisvieraana oli UNESCOn maailmanperintökeskuksen apulaisjohtaja Jyoti Hosagrahar, joka puhui UNESCOn Kulttuuri 2030 indikaattoreista, jotka liittyvät YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 kokonaisuuteen. Cities Fund for Culture -rahaston julkaisun lisäksi myös ECOC-arkisto julkaistiin. Kyseessä on laajamittainen tietokanta, joka sisältää lähes 300 ECoC dokumenttia vuodesta 1985 lähtien: hakukirjoja, seurantaraportteja ja vaikutusarviointitutkimuksia eri Euroopan kulttuuripääkaupunki -projekteista. Arkisto löytyy Culture Next -verkoston nettisivuilta.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter