fbpx

Capital of Metal -kampanja etsii maailman hevipääkaupunkia Suomesta, Oulu mukana kisassa

9.5.2018 | UUTISET

Capital of Metal -kampanjan tarkoituksena on selvittää, mikä Suomen kaupungeista ansaitsee maailman metallipääkaupungin tittelin. Samalla kampanja tuo esille Suomen asemaa globaalina metallimaailman keskuksena, jossa on eniten metallibändejä asukasta kohden. Oulu on mukana kisassa, jonka voittaa se kaupunki, josta löytyy eniten metallibändejä asukaslukuun suhteutettuna. Bändejä kerätään kartalle 20. kesäkuuta asti ja voittaja julkistetaan 21.6. Voittajakaupunki esittäytyy myös Helsingin Tuska-festivaaleilla 29.6.–1.7.2018.

Oululle Capital of Metal –kampanja sopii hyvin mm. siksi, että kaupunki on hakemassa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Uudessa kaupunkistrategiassa Oulu on valovoimainen, mutta kaupungista löytyy sen vastapainoksi myös pimeyttä ja ”arktista valua ja kylymyyttä”. Oulu tunnetaan myös paskakaupunnina ja omituisten tapahtumien kuten Polar Bear Pitchingin tai Ilmakitaran MM-kisojen kaupunkina.

 

Ulkoministeriön maakuvayksikkö, Tuska-festivaali, Sony Music Finland sekä kymmenen suomalaista kaupunkia ovat lähtenee yhteistyöhön Suomen metallimusiikkipääkaupungin löytämiseksi. Capital Of Metal -kampanja on käynnistynyt osoitteessa www.capitalofmetal.fi, missä suomalaisten metallibändien on mahdollista lisätä tietonsa Suomen kartalle ja kirittää siten omaa kotipaikkaansa voittoon. Kampanjassa mukana olevat kaupungit ovat Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kemi, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Tampere ja Vaasa, mutta kaikki Suomen kaupungit kilvoittelevat metallipääkaupungin tittelistä.

Suomalaisen metallimusiikin ystävillä ympäri maailman on mahdollisuus osallistua kampanjaan tykkäämällä suosikkiyhtyeistään Capital of Metal -nettisivuilla. Sivuilta voi myös tilata kampanjan T-paitoja eri kaupungeista luoduilla metallihenkisillä logoilla. Sekä bändien että fanien kesken arvotaan levylahjakortteja, minkä lisäksi kaikkien bändeistä tykänneiden kesken arvotaan kaksi matkat ja majoitukset sisältävää lippupakettia Tuska-festivaalille.

Idea Capital of Metal -kampanjasta sai alkunsa, kun Tuska-festivaalin Eeka Mäkynen sekä Sony Musicin Tomi Saarinen ja Tuomo Saikkonen kokoontuivat miettimään Suomi-metallin nykytilaa. Suomi nousi 1990-luvun loppupuolella kansainväliseen maineeseen metallimaana HIM-, Nightwish ja Children of Bodom -yhtyeiden siivittämänä, eikä tämä maine ei ole himmennyt 2020-lukua lähestyttäessä.

”Suomalaiset bändit kiertävät ahkerasti maailmaa, äänitteet myyvät kultaa ja alan festarit täyttyvät metallimusiikkia rakastavista kävijöistä. Totesimme, että metallikulttuurimme reipas oman hännän kohotus on paikallaan”, kertoo myös Sakara Records -levy-yhtiöstä ja Mokoma-yhtyeestä tunnettu Saikkonen.

”Sen lisäksi, että Suomessa on yli 50 metallibändiä 100 000 asukasta kohden, metallimusiikilla on täällä todella ainutlaatuinen asema osana populaarikulttuuria. Metalliyhteisössä vallitseva yhteishenki on sekin mainitsemisen arvoinen. Esimerkiksi viime kesän Tuska-festareilta ei tullut poliisin tietoon ensimmäistäkään järjestyshäiriötä.”

Kampanjan yhteistyökumppaneina on runsaslukuinen edustus kotimaisia raskaamman musiikin toimijoita. Pääyhteistyökumppaneina ovat Radio Rock, Levykauppa Äx, Musamaailma ja Inferno. Suomalaisia metallitoimijoita esitellään kampanjan yhteydessä myös kisassa mukana olevista kaupungeista tehdyillä videoilla. Kahdeksanosaisessa minidokumenttisarjassa Stam1na-yhtyeen Antti Hyyrynen kiertää Suomea haastatellen paikallisia metallivaikuttajia tehtävänään etsiä kunkin kaupungin metallinen ydin. Sekä kaupunkivideot että muut kampanjaa varten tuotetut videot ovat katsottavissa Capital of Metal -nettisivuilla.

Ulkoministeriön maakuvayksikkö haluaa olla kampanjan kautta tukemassa ja kunnioittamassa suomalaisten metallibändien työtä. ”Metallibändit ovat todella merkittäviä Suomi-lähettiläitä, ja meillä on lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka henkilö on tullut Suomeen opiskelemaan, tai kiinnostunut jostain muusta Suomeen liittyvästä metallimusiikin kautta”, kertoo ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman.

”Ensimmäiset mielikuvat eri maista syntyvät yleensä kulttuurin tai urheilun kautta, ja Suomen tapauksessa merkittävin väylä on jo pitkään ollut metallimusiikki.”

Kampanjan nettisivu: www.capitalofmetal.fi
Kampanja Facebookissa: www.facebook.com/capitalofmetal
Kampanja Instagramissa: www.instagram.com/capital_of_metal
Kampanjatunniste: #capitalofmetal

 

 

Oulun kaupungin osalta lisätietoja antaa

viestintäjohtaja Sanna Keskinen, puh. 044 703 9436

tuottaja Jarkko Halunen, puh. 044 703 8274

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter