fbpx

Blind Channel -stipendirahasto Oulun musiikkikulttuurin edistämiseksi – “Tällä asenteella rakennetaan menestystä”

1.3.2021 | UUTISET

Viime vuosien aikana Oulusta on noussut sekä kansallisesti että kansainvälisesti tunnettuja artisteja, joita kaikkia yhdistää yhteiset juuret Oulun musiikkikasvatukseen ja -kulttuuriin. Oulun kaupungissa on siis hyvät mahdollisuudet kehittää itseään musiikin parissa ja tavoitella omia unelmiaan..

Suomen tuore euroviisuedustaja Blind Channel on esimerkki siitä, että musiikkikulttuuria sekä musiikkikasvatusta on tärkeää tukea myös jatkossa Oulun kaupungissa.

“Blind Channel näyttää, että Euroopan pohjoiselta reunalta on avoin kanava koko Eurooppaan. Oulu2026 liputtaa Oulun poikien puolesta, jo UMK:n voitto oli mieletön juttu. Bändi on tehnyt töitä sitkeästi ja ahkerasti ja on uskaltanut ajatella isosti. Tällä asenteella rakennetaan menestystä, tämä valaa uskoa ja toivoa pandemian kurittamalle kulttuurikentälle. Toivottavasti vuoden kuluttua Euroviisut järjestetään Oulussa”, toteaa Oulu2026-johtaja Piia Rantala-Korhonen.

Oulun kaupunki perustaa Blind Channel -yhtyeen nimeä kantavan stipendirahaston, joka on arvoltaan 2000 euroa. Stipendin avulla Oulun kaupunki osoittaa halukkuutensa auttaa ja motivoida musiikintekijöitä, jotta tulevaisuudessakin kaupungista voisi nousta menestyviä musiikkialan toimijoita.

Stipendirahaston avulla yhtye aikoo edistää musiikkikulttuurin toimintaa Oulussa ja haluaa auttaa alueen musiikintekijöitä mahdollisimman suoraan. Kaupunki ja eri tahot voivat jatkossa kartuttaa rahaston pääomaa sen tarkoituksen toteuttamiseksi.

Oulun kaupunki sekä yhtye toivovat, että stipendi rohkaisee erityisesti nuoria tavoittelemaan omia unelmiaan musiikin parissa.

Kuva: Mona Salminen

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter