fbpx

Seuraava Oulu2026-seinämaalaus Tuiraan 

3.7.2023 | UUTISET

Oululaiset äänestivät Tuiran Oulu2026-seinämaalauksen kohteeksi. Taiteilijavalinta ja teoksen tarkempi sijainti julkistetaan elokuussa.

Yleisöäänestys tämän vuoden Oulu2026-seinämaalauksen kaupunginosasta on päättynyt. Ääniä annettiin yhteensä 1521 ja voittajaksi selviytyi noin 25 prosentin äänisaalilla Tuira. Toiseksi eniten ääniä sai Ritaharju ja kolmanneksi sijoittui Toppila. Vuonna 2022 äänestyksen voitti Rajakylä Tuiran jäädessä toiseksi.

Seinämaalaus toteutetaan Tuiraan alkusyksystä osana Oulu2026-kulttuuriohjelmaa. Taiteilijavalintaa varten koottu julkisen taiteen ammattilaisista koostuva raati valitsee seinämaalauksen tekijän viime vuonna järjestetyssä globaalissa portfoliohaussa vastaanotettujen taiteilijaportfolioiden joukosta. Valittu taiteilija ja seinämaalauksen tarkempi sijainti Tuirassa julkistetaan elokuussa.

Oulu2026-seinämaalausten kohteet valitaan vuosittain järjestettävillä, kaikille kaupunkilaisille avoimilla kaupunginosaäänestyksillä. Yleisöäänestykseen osallistuneilla on mahdollisuus kertoa valitsemaansa kaupunginosaan liittyviä muistoja ja tarinoita, joita Ouluun kutsuttava taiteilija voi käyttää teossuunnittelunsa pohjana. Vuoden 2024 seinämaalauksen kaupunginosaäänestys avautuu syksyllä 2023.

Euroopan kulttuuripääkaupunkivuonna 2026 seinämaalaus tullaan tekemään keskustan alueelle. Kaikkien teosten ympärille syntyy silloin myös erilaisia aktiviteetteja, kuten taidekierroksia ja kilpailuja. Teokset siirtyvät valmistumisensa jälkeen Oulun taidemuseon kokoelmiin.

Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Oulu ja koko pohjoinen Suomi täyttyvät tulevien vuosien aikana kulttuurista, taiteesta ja tapahtumista. Pohjoinen Suomi nousee maailmankartalle ennennäkemättömällä tavalla, kun suomalaiset ja kansainväliset kulttuuriosaajat luovat uutta kaupungeissa, maalla ja luonnossa. Kyseessä on usean vuoden matka, joka huipentuu vuoteen 2026.

Rajakylän muraali

Vuonna 2022 valmistui seinämaalaus Rajakylään.

Lisätietoja medialle:
Upeart
+358 50468 6521
press@upeart.com 

 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter