fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Jimi Heikkinen

7.7.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Viikon kulttuuripersoonamme on pesäpalloilija Jimi Heikkinen on 39-vuotias yrittäjä ja urheilija, joka on kotoisin Vuokatista ja on pelannut pääosan urastaan Sotkamon Jymyssä. Elämään hyvin kepeämielisesti ja avarakatseisesti suhtautuva Jimi on asunut Oulussa nyt kaksi vuotta ja on sopeutunut Ouluun mukavasti rikkaan kulttuuritarjonnan myötä. Oulun Lipossa pelaava urheilija peräänkuuluttaa yhteistyötä eri kulttuuritoimijoiden välillä.

 

Oulu, yhdessä 32:n muun pohjoisen kunnan kanssa, on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki! Miltä nyt tuntuu?

Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkina Oululla on upea mahdollisuus näyttää, millaista elo täällä Pohjois-Suomessa on sekä millaisista aineksista meidän kulttuurinen ilmastomme koostuu. Aitous, luovuus ja omaperäisyys ovat minun sanani.

 

Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee sinulle?

Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus. Kulttuuri merkitsee minulle kokonaisvaltaista hyvinvointia niin psyykeen kuin fyysisyyden kannalta. Itse urheilijana näen kulttuuri-ilmastonmuutoksessa paljon potentiaalia muun muassa nuorten erilaisten harrastusmahdollisuuksien kentässä ja syrjäytymisen ehkäisemisessä. Yrittäjänä uskon kulttuuri-ilmastonmuutoksen näkyvän uusien yhteistöiden, työmahdollisuuksien ja työpaikkojen luomisena.

 

Miten uskot kulttuuripääkaupunkitittelin vaikuttavan pohjoiseen Suomeen?

Toivon kulttuuripääkaupunkitittelin luovan eläväisyyttä sekä yllättäviä ja virkeitä kombinaatioita ihmisten välillä. Titteli varmasti piristää jälleenrakentamisen kenttää koronan pakottaman hiljaiselon jälkeen luoden pohjoiseen Suomeen yhteisöllisyyttä ja osallistuvuutta, joista voisi ottaa mallia muukin Suomi – miksei Eurooppakin.

 

Euroopan kulttuuripääkaupunki -toiminnassa korostuu vastavuoroisuus muun Euroopan kanssa. Mitä voimme oppia toisiltamme?

Suomi on monella tapaa ainutlaatuinen; luonto, ihmiset, teknologian osaaminen, kasvun kehittäminen uusille osa-alueille… Vastavuoroisuus muun Euroopan kanssa on mielestäni monipuolista ja -särmäistä taitotiedon jakamista ja niiden yhteen hiomista silottamatta kuitenkaan maille ominaisia piirteitä.

 

Miltä Oulussa näyttää ja tuntuu vuonna 2026?

Vuonna 2026 Oulu säteilee elinvoimaisena Pohjois-Suomen pääkaupunkina. Siitä on muotoutunut idearikkaat kontaktiverkostot omaava entistä rohkeammin erilaisiin yhteistyömahdollisuuksiin tarttuva yhteisö. Tämä heijastuu varmasti koko Oulun kulttuuriseen hyvinvointiin.

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles