fbpx

DigiCult

Tu­los­sa uusi di­gi­taa­li­nen pal­ve­lua­lus­ta

DigiCult-hankkeessa kehitettävä paikkatietoa hyödyntävä digitaalinen palvelualusta tuo kulttuurikokemukset ja luontokohteet entistä tutummiksi kuntalaisille ja kunnassa vieraileville. Uuden alustan avulla voi paikan mukaan hakea vaivattomasti saavutettavia, laadukkaita ja monipuolisia palveluita. Myös eri ikäryhmien ja erityisryhmien on helpompi löytää ja hyödyntää kunnan palveluita. Kaikki tämä helpottaa arkea sekä parantaa hyvinvointia, toimintakykyä ja kokemusta osallisuudesta. Kulttuurikokemusten ja luontokohteiden esille nostaminen lisää myös alueen vetovoimaa ja houkuttelee vierailijoita.

Kuntien lisäksi digitaalisen alustan mahdollisuudet ovat esimerkiksi kulttuuri- ja matkailutoimijoiden käytettävissä. Kustannukset pienenevät, kun sisällöt on koottu digitaalisesti yhteen paikkaan, josta niitä voi hyödyntää laajasti. Alustan on tarkoitus toimia yhteensopivasti jo olemassa olevien alustojen kanssa avoimien rajapintojen kautta.

DigiCult-hankkeen kehittäjäkumppaneita ovat Oulun, Espoon ja Kuusamon kaupungit sekä seurantajäseniä Siikalatvan, Taivalkosken, Paltamon ja Hailuodon kunnat. Hanke on saanut rahoituksen valtiovarainministeriöltä vuoden 2021 alusta lokakuuhun 2022.

Yksi a­lus­ta – valtavat mahdollisuudet

Oulussa DigiCult-hanke kytketään tiiviisti Digitaalinen Oulu -ohjelmaan ja Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -hankkeeseen. DigiCult-hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä myös kaupungin viestinnän ja Oulun Digin asiantuntijoiden kanssa. Oulun kaupungin tavoitteina on lisätä palveluiden vaikuttavuutta, sujuvoittaa palveluketjut ja edistää tiedon hyödyntämistä palvelutarjonnassa. Asiakaskeskeisestä palvelua rakennettaessa tietoja käsitellään tietoturvallisesti ja eettisesti kestävällä tavalla.

Lisäksi Oulu kaupungin tavoitteena on tunnistaa kiinnostavien sisältöjen monikanavaiset mahdollisuudet asiakaspalveluprosessien kehittämisessä ja asiakaslähtöisyyden edistämisessä.

Lisätietoja:

https://www.digicult.fi/

Atte Karjalainen
Projektipäällikkö, DigiCult-hanke

Puh. 040 559 2485
atte.p.karjalainen@ouka.fi

Lue lisää:

TechArt ja DigiCult avuksi koronapandemian aiheuttamaan kriisiin