fbpx

“Oulussa uskalletaan ajatella uudella tavalla”, Oulun kulttuurisäätiön hallituksen jäsen Emilie Gardberg

7.10.2021 | UUTISET

Emilie Gardberg, Master of Arts, toimii Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaanina. Hän toiminut aiemmin muun muassa Suomen Lontoon-instituutin johtajana, Turun musiikkijuhlien toiminnanjohtajana ja Turun filharmonisen orkesterin intendenttinä. Hänellä toimii usean kulttuuriorganisaation luottamustehtävissä. Hän on myös opettanut taidehallintoa ja johtamista vierailevana luennoitsijana useissa korkeakouluissa.

Onko Oulu sinulle tuttu kaupunki?

“Kyllä, pintapuolisesti. Minulla on Ouluun perhekytköksiä, joten olen vieraillut kaupungissa. Olen myös ollut tekemisissä työn puolesta oululaisten kanssa, erityisesti Lontoon aikoina.”

Millainen kuva sinulla on Oulusta?

“Oulussa uskalletaan ajatella uudella tavalla. Oulusta löytyy suuren toimijan laajuutta mutta myös paljon luovuutta pienessä ja suuressa mittapuussa. Oulusta löytyy hauskoja persoonia ja roppakaupalla luovuutta.”

Millaisin ajatuksin lähdet mukaan säätiön hallitukseen?

“Koen, että on todellinen etuoikeus olla mukana Oulun kulttuurisäätiössä. Olin mukana Turun kulttuuripääkaupunkivuodessa Turun musiikkijuhlien kautta. Se oli rikkain ja työntäyteisin vuosi urani aikana. Hurmoksen määrä ja imu kaupunkiin oli mieletön. Vuosi heijastui laajasti ympäröivään alueeseen, verkostot kasvoivat ja yhteistyö, luottamus ja osaaminen lisääntyivät. Unelmoin, että Ouluun syntyy yhdessä tekemisen ja yhteisöllisyyden aalto.”

Millainen merkitys sinun mielestäsi Euroopan kulttuuripääkaupungin tittelillä on Oululle?

”Kulttuuripääkaupungin asema tuo paljon positiivista ja konkreettisesti resursseja. Osaajia jää ja virtaa kaupunkiin eri tavoin kuin aiemmin. Kyseessä voi olla kertaruiske, mutta jos suunnittelemme ja toteutamme tulevat vuodet viisaasti, jää alueelle pitkä jatkumo uutta toimintaa ja pysyviä perinteitä.”

Mitä sinä tuot mukanasi säätiön hallitukseen?

“Tuon mukanani korkeakoulumaailman ja sen laajat verkostot. Minusta taide on ammatti ja elämäntyö, johon jokaisella pitää olla halutessaan mahdollisuus. Pidän myös esillä jatkuvuutta ja yhteistyön merkitystä, jotta niiden hyöty ei jää saamatta. Lisäksi työni ja kokemuksieni kautta tuon kansainvälisiä kumppanuuksia ja osaamista kulttuuriviennin rakentamisesta.”

Miten vietät vapaa-aikasi?

“Harrastan musiikkia ja käyn paljon teatterissa, elokuvissa ja konserteissa. Rakastan valtavasti ruoanlaittoa, erityisesti, kun saan antimia omasta maastani ja luonnosta. Sen mahdollistaa kotini maaseudulla. Siellä on rauhaa.”

Lue myös tiedote Oulun kulttuurisäätiön nimeämisestä:

https://oulu2026.eu/uutiset-fi/oulun-kulttuurisaatio-sai-hallituksen-puheenjohtajaksi-nimettiin-risto-ruohonen/

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter