fbpx

Oulun kulttuurisäätiö sai hallituksen, puheenjohtajaksi nimettiin Risto Ruohonen

4.10.2021 | UUTISET

Oulun kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan Oulun kulttuurisäätiön perustamisen ja nimesi säätiön hallituksen. Oulun kulttuurisäätiön tehtävänä on kehittää Oulua kulttuuri- ja tapahtumakaupunkina, edistää taiteilijoiden ja kulttuurialan toimintaedellytyksiä sekä osallistua kulttuurialaa kehittävään toimintaan kansallisesti ja kansainvälisesti. Kulttuurisäätiö vastaa Oulu2026, Euroopan kulttuuripääkaupunki, toiminnasta.

Oulu2026-viirit

Hallituksen puheenjohtajaksi nimettiin Risto Ruohonen, valtiotieteiden maisteri, ja varapuheenjohtajaksi Päivi Laajala, Oulun kaupunginjohtaja. Jäseniksi nimettiin Emilie Gardberg, Sibelius-Akatemian dekaani, Reima Loukkola, Osuuskauppa Arinan hallintojohtaja, Tytti Määttä, Kuhmon kaupunginjohtaja, Jouko Niinimäki, Oulun yliopiston rehtori, Elena Näsänen, mediataiteen taiteilijaprofessori ja Cay Sevon, valtiotieteiden tohtori.

Kulttuurisäätiön puheenjohtajaksi nimetty Risto Ruohonen toiminut Kansallisgallerian pääjohtajana sekä Helsingin ja Lahden kaupunginteattereiden teatterijohtajana ja hallintojohtajana. Hänellä on ollut useita kansainvälisiä luottamustehtäviä. Ruohoselle Oulu näyttäytyy vilkkaana ja aktiivisena kaupunkina. Hän odottaa positiivisen uteliaana alkavaa kautta ja näkee Euroopan kulttuuripääkaupungin toiminnalla isoja mahdollisuuksia alueen kehittämiseen.

”Euroopan kulttuuripääkaupungin titteli antaa luvan tehdä isommin ja eri tavalla kuin ennen, ja se vaatii rohkeutta. Kyseessä ei ole vain taiteen ja kulttuurin esittelyvuosi vaan usean vuoden työ, jolla toivottavasti saadaan aikaan pysyvää vaikutusta.”

Hallitus ohjaa säätiön hallintoa ja toimintaa sekä vastaa säätiön kirjanpidon ja varainhoidon valvonnan asianmukaisesta järjestämisestä. Ensimmäisen hallituksen toimikausi kestää vuoden 2024 vuosikokoukseen saakka. Kaupunginhallituksen päätöksen jälkeen säätiö rekisteröidään ja säätiö voi aloittaa toimintansa suunnitelmien mukaisesti vuoden 2022 alussa.

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles